Razbijanje dominacije

Federer uz pomoć Ljubičića 'skida' Đokovića: Otkrio i recept za to!

Đoković - Federer
Foto: Reuters
1/7
20.12.2015.
u 09:08

- Ne znam koliko može trajati takva dominacija Đokovića. Kad ste u tom ritmu, želite izvući maksimum iz takve forme, ali i pazite cijelo vrijeme da se ne zanesete

Novak Đoković ove je godine igrao na vrhunskoj razini i postavio brojne rekorde. Prvi tenisač svijeta osvojio je 11 turnira, od čega tri Grand Slama i šest Mastersa. Takva dominacija rijetko se viđala, a Roger Federer, zasad vjerojatno najveći igrač u povijesti, otkrio je recept za promjene.

- Svi mi ostali moramo napredovati jer njegova razina će teško pasti. Moramo ga jače pritisnuti jer samo tako može početi sumnjati u sebe i izgubiti samopouzdanje, rekao je Federer.

Švicarac je često imao slične sezone, i on je tako dominirao i dobro zna kakav je to osjećaj.

- Ne znam koliko može trajati takva dominacija Đokovića. Kad ste u tom ritmu, želite izvući maksimum iz takve forme, ali i pazite cijelo vrijeme da se ne zanesete. Svaki put kad izlazite na teren, očekujete pobjedu i ništa drugo, govori Federer.

Još malo i počinje nam 2016. godina kada će Federer, zajedno s ostalim igračima, pokušati riječi pretvoriti u stvarnost. U pokušaju 'skidanja' Đokovića pomoći će mu i bivši hrvatski tenisač Ivan Ljubičić koji je nedavno postao dio njegova trenerskog tima.

>>Federer: Teže mi je igrati protiv Nadala nego protiv Đokovića

Komentara 12

IV
ivanjoksimovic
10:37 20.12.2015.

"Svi mi moramo napredovati da ga skinemo sa trona" - tacno, samo svako ima svoje limite. Da je to tako kako Federer kaze, 200 tenisera bi se borilo za prvo mesto, a ovako se bori samo 1, Djokovic, ili najoptimisticnije gledano, najvise trojica.

DU
Deleted user
10:00 20.12.2015.

Kakav ego! Federeru, nije ti to potrebno! Spusti se na zemlju. Cak na IPTL-u si izgubio gotovo od svih protivnika. Mnogo si postigao, budi zahvalan za svoje uspjehe i prihvati cinjenicu da slijedece godine punis 35 godina.

YU
yurkov
15:42 20.12.2015.

Nole, gospodin, veliki sportaš, filantrop, izuzetno fer igrač, susjed kakvog bi svako htio imati,. Bravo Djokovicu, samo tako nastavi i tvoja zvjezda će još dugo sjati, i siguran sam da si na dobrom putu da postaneš najbolji teniser svih vremena Pozdrav iz New York - a

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije