OD 2025. GODINE

Uefa i Fifa najavljuju 'novu eru nogometa'! Uskoro nam dolazi novo veliko natjecanje

Euro 2024 - Round of 16 - Switzerland v Italy
Foto: Annegret Hilse/REUTERS
1/3
29.09.2024.
u 12:05

Novo izdanje svjetskog nogometnog klupskog prvenstva izazvalo je zadnjih nekoliko mjeseci brojne kritike jer jer mnogi prigovaraju zbog proširenja ionako već preopterećenog kalendara

Svjetsko nogometno klupsko prvenstvo 2025. održat će se na stadionu  MetLife Stadium u predgrađu New Yorka gdje će se igrati i finale Svjetskog nogometnog prvenstva 2026., objavila je u subotu FIFA. Ovaj novi format klupskog nogometnog prvenstva okupit će 32 momčadi iz cijelog svijeta na turniru organiziranom u SAD-u od 15. lipnja do 13. srpnja.

Osim na stadionu MetLife, koji se nalazi u East Rutherfordu u New Jerseyu, utakmice će se igrati u deset drugih američkih gradova -Atlanti, Charlottei, Cincinnatiju, Los Angelesu, Miamiju, Nashvilleu, Orlandu, Philadelphiji, Seattleu i Washingtonu. U Orlandu će se susreti igrati na dva stadiona - Camping World stadionu i na stadionu 'Inter&Co.

GALERIJA Raskoš u kojoj živi Luka Modrić: Vila s više od 2500 kvadrata i skupi automobili

Euro 2024 - Round of 16 - Switzerland v Italy
1/19

Svjetsko klupsko nogometno prvenstvo  je godišnje natjecanje koje FIFA organizira bez prekida od 2005., nakon prvog izdanja koje se održalo 2000. FIFA je odlučila promijeniti format natjecanja od 2025. proširujući broj klubova sudionika sa sedam na 32. Turnir će se do 2025. održavati svake četiri godine.

Predsjednik FIFA-e Gianni Infantino je u subotu ocijenio da će to prvo izdanje svjetskog klupskog prvenstva otvoriti "novu eru za nogomet i klubove". Čeferin smatra da će to natjecanje "imati golem utjecaj na rast nogometnih klubova i nogometaša u svijetu".

Novo izdanje svjetskog nogometnog klupskog prvenstva izazvalo je zadnjih nekoliko mjeseci brojne kritike jer jer mnogi prigovaraju zbog proširenja ionako već preopterećenog kalendara. Ždrijeb osam skupina od po četiri kluba održat će se u prosincu, a 33 kluba sudionika su već poznati. Europa šalje najviše klubova, čak 12, a Južna Amerika šest.

VIDEO Prvi trening Nenada Bjelice kao novog/starog trenera Dinama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije