snow queen trophy 2010.

Fond i troškovi padaju, ali je utrka najbogatija

Natko Zrnčić-Dim
Željko Lukunić/Pixsell
23.12.2009.
u 17:38

Natko Zrnčić Dim iskoristio je vrijeme čekajući Milana Bandića ljubeći se veselo s Lanom Banely, voditeljicom predstavljanja sljemenske utrke. Bilo je razloga za veselje, jer na Sljemenu je, usprkos lošim vremenskim uvjetima, sve spremno, utrke će se 3. i 6. siječnja održati.

Gradonačelnik se morao pojaviti na predstavljanju, jer za šestu FIS-ovu utrku u Zagrebu sakupio je 4,5 od ukupnih 25,5 milijuna kuna. Iako je to iznos od kojeg se vrti u glavi, zbog recesije je svake godine sve manji. Godine 2008. utrka je stajala 28 milijuna kuna, ove godine 25,5...

– Iako troškovi padaju, u organizaciji i kvaliteti utrka ništa neće ići u tom smjeru. I ovaj put bit će to cjelodnevna zabava za cijelu obitelj. Od prijevoza, ulaznica za utrku, zabavnih sadržaja, hrane, pića... – nabrajao je direktor utrke i reprezentacije Vedran Pavlek.

I nagradni fond utrke je smanjen, sada iznosi 135 tisuća eura. No, Sljeme ostaje najizdašnija utrka na svijetu za skijašice te ukupno druga, iz one u Kizbühela.

– Zagrebačka utrka ne bi bila tako velika i omiljena da nije tog velikog nagradnog fonda, ali morali smo ga smanjiti. Što se tiče nastupa Ivice Kostelića, on će uskoro početi trenirati i šanse da će se pojaviti u startnoj kućici i dalje postoje – dodao je Pavlek.

Od hrvatskih skijaša mnogo se očekuje, iako im forma nije na vrhuncu. Najviše će oči biti uprte u Natka, no on još čeka prve ovogodišnje bodove u slalomu.

– Bit će mi to odlična prilika da dokažem koliko sam dobar slalomaš – najavljuje Zrnčić Dim.

U utrci legendi opet će, kao i lani, nastupiti Janica Kostelić, te Alberto Tomba, Marc Girardelli...

Paket ulaznica za obje utrke u prodaji je i stoji 150 kuna.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije