LEGENDA TENISA

FOTO Đoković srušio još jedan nestvaran rekord: Sada napada 25. Grand Slam i 100. trofej u karijeri

Novak ?okovi? osvojio je zlatnu medalju na igrama u Parizu
Foto: Hugo Philpott/NEWSCOM
1/3
20.08.2024.
u 09:14

Novak Đoković nije viđen na teniskom terenu otkako je za Srbiju osvojio zlato na Olimpijskim igrama u Parizu. Međutim, nakon što je preskočio Canadian Open i Cincinnati Open, očekuje se da će se Đoković vratiti na US Open

Srbin Novak Đoković nastavlja pisati povijest u svijetu tenisa, postavivši još jedan impresivan rekord. Naime, od ovoga tjedna Đoković je proveo nevjerojatnih 597 tjedana među prva dva igrača na ATP ljestvici, čime je nadmašio svog dugogodišnjeg rivala Rafaela Nadala, koji je ostvario 596 tjedana u Top 2. Roger Federer, koji je također obilježio jednu eru tenisa, u karijeri je uspio provesti 528 tjedana među prva dva na svijetu.

Podsjetimo, Đoković je već rekorder po broju Grand Slam titula (24), broju tjedana provedenih na prvom mjestu (428) ATP ljestvice, a sada napada i ukupni broj trofeja. Trenutno je na 99, Roger Federer je brojao do 103, a Jimmy Connors do 109. Već na US Openu Đoković će napasti 25. Grand Slam titulu i 100. trofej u karijeri.

Inače, Novak Đoković nije viđen na teniskom terenu otkako je za Srbiju osvojio zlato na Olimpijskim igrama u Parizu. Međutim, nakon što je preskočio Canadian Open i Cincinnati Open, očekuje se da će se Đoković vratiti na US Open.

VEZANI ČLANCI:

FOTO Schwarzenegger, The Rock, Statham: Ovi slavni glumci bili su sportaši, neki su imali impresivne karijere

Novak ?okovi? osvojio je zlatnu medalju na igrama u Parizu
1/12
Ključne riječi

Komentara 1

Avatar zong
zong
10:23 20.08.2024.

"Legenda" je postavio svijetske rekorde u tenisu a ne neke lokalne. Tako da je čitavom svijetu interesantan. A pašaluk je izgleda tamo od kuda vi dolazite i to jače zatucani....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije