Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 108
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RAJ ZA KOLEKCIONARE

FOTO Legendarni nogometaš prodaje Ferrari po cijeni privatnog zrakoplova, evo kako izgleda luksuzna jurilica

ARHIVA - Be?: Nogomet, EURO 2008, Hrvatska - Njema?ka
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/2
24.06.2024.
u 10:46

Ballack je automobil kupio prije 16 godina dok je igrao za Chelsea te je bio blizak prijatelj Michaela Schumachera, legende Formule 1. Automobil u pitanju je 250 GT SWB California Spyder, visoko traženi model koji posjeduje samo pet osoba širom svijeta.

Michael Ballack (47), bivši njemački nogometaš, namjerava prodati svoj izuzetno rijedak Ferrari za najmanje 16,5 milijuna eura. Ballack je automobil kupio prije 16 godina dok je igrao za Chelsea te je bio blizak prijatelj Michaela Schumachera, legende Formule 1.

Automobil u pitanju je 250 GT SWB California Spyder, visoko traženi model koji posjeduje samo pet osoba širom svijeta. Vozilo ima maksimalnu brzinu od 233 km/h i ubrzanje od 0 do 100 km/h za 7,2 sekunde. "Ovaj automobil predstavlja jedan od najvažnijih i najboljih primjeraka te vrste", piše RM Sotheby's, tvrtka za aukciju kolekcionarskih automobila.

"Teško je naći automobil koji je toliko zanimljiv kolekcionarima kao ovaj California Spider", izjavio je glasnogovornik aukcijske kuće RM Sotheby's. "Ikona među ikonama, zauzima jedinstveno mjesto u povijesti Ferrarija kao prvi 250 GT SWB California Spider ikad napravljen. Čak je bio izložen u Ferrarijevom salonu na ženevskom sajmu automobila 1960. godine."

Ballackovo prijateljstvo s Michaelom Schumacherom potaknulo je njegovu strast prema automobilizmu i marki Ferrari, ne samo prema suvremenim modelima već i prema klasičnim Ferrarijima. Očekuje se da će automobil na aukciji u kolovozu u Kaliforniji postići cijenu od 16,5 milijuna eura, što premašuje ukupnu cijenu koju su nogometni klubovi platiti za Ballacka tijekom njegove karijere.

VEZANI ČLANCI:

Ballack je, da podsjetimo, svoju profesionalnu nogometnu karijeru započeo 1995. godine s Chemnitzom, prije nego što je za samo 70.000 eura prešao u Kaiserslautern. Zatim je prešao u Bayer Leverkusen za 2,5 milijuna eura, a potom u Bayern München za šest milijuna eura. Godine 2006. prešao je u Chelsea kao slobodan igrač i završio karijeru vraćajući se u Leverkusen nakon isteka ugovora s Bluesima.

Legendarni veznjak odigrao je 98 utakmica za njemačku reprezentaciju, postigavši 42 gola. Prije nekoliko godina Ballack je doživio osobnu tragediju kada mu je sin Emilio poginuo u nesreći s quadom.

FOTO Ovako se Ivana Knoll mijenjala kroz godine, prvi put smo je vidjeli u Rusiji

ARHIVA - Be?: Nogomet, EURO 2008, Hrvatska - Njema?ka
1/39

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije