SCENE PRENIO CIJELI SVIJET

FOTO Sramota u Beogradu: Kosovarki crnom trakom prekrili zastavu, zabranili joj i da govori

Foto: Instagram
1/2
22.03.2022.
u 12:08

- Organizatori su stalno pokušavali sakriti natpis Kosovo na mojoj majici, sramotno. Osjećala sam se diskriminirano i nisam htjela nastupiti ako nisam imala isti tretman kao ostale natjecateljice. Na kraju sam nastupila u majici na kojoj je samo pisalo KOS

Gresi Bakraqi, trkačica na 1500 m, bila je jedina predstavnica Kosova na Svjetskom dvoranskom prvenstvu u Beogradu. No, ova Kosovarka nije mogla nastupati pod svojom zastavom jer Srbija i dalje ne priznaje Kosovo koje je neovisno od 2008. godine. Tako su Srbi odlučili cenzurirati sve što ima veze s Kosovom.

Iako je ova atletičarka nastupila, zastavu na njenom dresu su prekrili crnom trakom, a na semaforu nisu htjeli pokazati zastavu Kosova. 

- Organizatori su stalno pokušavali sakriti natpis Kosovo na mojoj majici, sramotno. Osjećala sam se diskriminirano i nisam htjela nastupiti ako nisam imala isti tretman kao ostale natjecateljice. Na kraju sam nastupila u majici na kojoj je samo pisalo KOS.

No tu nije bio kraj.

- Novinari su me tražili intervjue, no srpsko osiguranje i policija, koji su me pratili posvuda, to nisu dozvoljavali. Osim toga, nisam imala problema - rekla je Bakraqi.

S cijelom situacijom bila je upoznata i Svjetska atletska organizacija, ali oni se nisu htjeli miješati. Pustili su organizatore da rade po svome.

- Svjesni smo političke situacije u regiji te je dogovoreno da atletičarka nastupi pod natpisom KOS kako se ne bi podignule tenzije - poručili su iz IAAF-a. 

 

Ključne riječi

Komentara 8

Avatar Jaje ne oko
Jaje ne oko
12:35 22.03.2022.

Srbiju i Rusiju treba potpuno izolirati od civilizacije, pa neka plešu kazačok uz cajke i narodnjake.

BP
Besposlen pop
12:39 22.03.2022.

Fasisti, ne čudi što podržavaju rusku agresiju

Avatar StormRaider95
StormRaider95
12:42 22.03.2022.

Ma mogu oni prekrivati što hoće, ali državu Kosovo ne mogu prekriti. Stvarnost im je "na pragu".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije