OVO JE ŠOKIRALO MNOGE

Frapantan potez Brazilaca obio im se o glavu: Otjerali su izbornika i sami birali tko će pucati penale?!

Soccer: Copa America-Brazil vs Colombia
Foto: Darren Yamashita/REUTERS
1/4
07.07.2024.
u 13:36

Brazilski mediji nisu štedjeli igrače i izbornika Dorivala nakon još jedne "promašene" Copa Americe. Posebno je zanimljiva priča uoči penala protiv Urugvaja

Ne idu Brazilcima ti penali... Nakon ispadanja od Hrvatske u četvrtfinalu prošlog Svjetskog prvenstva u Kataru, ispali su ove subote od Urugvaja u četvrtfinalu Copa Americe. Južnoameričko kontinentalno natjecanje tako su završili mnogo ranije od očekivanog. Urugvajce nisu mogli dobiti niti uz pomoć činjenice da su od 74. minute imali igrača više, Urugvaj je u raspucavanju jedanaesteraca slavio s 4:2 i tako prošao u polufinale.

Brazilski mediji nisu štedjeli igrače i izbornika Dorivala nakon još jedne "promašene" Copa Americe. Posebno je zanimljiva priča uoči penala protiv Urugvaja. Nogometaši Brazila su stajali u krugu oko centra terena, a izbornik Dorival nije im smio ni prići. Naime, igrači su sami sebe birali, sami su se dogovarali tko će ići izvesti sljedeći penal. Dorival je samo zbunjeno šetao izvan tog kruga, a sigurno je da igrači ne bi uvažili nijednu njegovu sugestiju.

S druge strane, urugvajski izbornik Marcelo Bielsa stalno je stajao u krugu s igračima. Na sve ovo brzo je reagirao predsjednik Brazilskog nogometnog saveza Ednaldo Rodrigues:

- Projekt je nastaviti s Dorivalom i okrenuti se kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Izbornik je svjestan što nije dobro i zna da mora izgraditi kompetitivan i pobjednički team, to je bit našeg projekta. Ne možemo stalno mijenjati izbornike, tako stvari obično postaju teže. I nemojte govoriti da nismo htjeli pobijediti, naravno da jesmo, to zaista nije u redu - rekao je Rodrigues za ESPN.

Ključne riječi

Komentara 3

PA
Pametanumoruludih
17:50 07.07.2024.

Kao i Svicarska Brazil pocinje penale igracem koji ih u klubu nikad ne puca.

Avatar Đovak Noković
Đovak Noković
14:45 07.07.2024.

Tako beše i kod mojih, sami sastavljaju tim al određuju i ko će, kad i u koji kafić pred utakmicu

Avatar rubinet
rubinet
14:09 07.07.2024.

Brazilci "sami birali" izvođače penala. Pa što? Pa zar to ne rade i naši? Npr. kontra Španjolske. I još nekoliko puta.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije