OSMINA FINALA EUROPA LIGE

Fulham nadoknadio 1:3 i izbacio Juventus

Fulham - Juventus
Reuters
18.03.2010.
u 21:29

Nogometaši Fulhama kreirali su najveće iznenađenje u prvim četirima uzvratnim dvobojima osmine finala Europa lige. Pobijedili su Juventus na svom Craven Cottageu 4:1.

Time su nadoknadili zaostatak od 3-1 iz prve utakmice, te nanijeli torinskoj momčadi još jedan težak udarac ove sezone.

Ambicije sastava iz Torina sahranio je najbolji nogometaš svijeta iz 2006. godine, Fabio Cannavaro. Nakon što su Zaccheronijevi igrači poveli pogotkom Trezegueta već u drugoj minuti, Cannavaro je u devetoj izgubio duel s centarforom domaćih Bobbyjem Zamorom, nakon čega je ovaj svladao Antonija Chimentija, 39-godišnjega trećeg Juventusova vratara, za 1-1.

U 27. minuti kao zadnji je čovjek obrane Cannavaro prekršajem zaustavio Mađara Zoltana Geru, te opravdano zaradio izravni crveni karton.

Otad je na terenu postojala samo jedna momčad, a Juventusovi nogometaši nisu uspijevali pružati otpor. Igrač utakmice Gera u 39. je minuti pogodio za 2-1, da bi deset minuta potom iz penala, kojeg je igrajući rukom skrivio Diego, povisio na 3-1. Time su Londončani izjednačili ukupan rezultat na 4-4 i trebao im je još jedan gol da bi izbjegli produžetke. Dobili su ga preko američkog reprezentativca Clinta Dempseyja u 83. minti, desetak minuta nakon što ga je iskusni trener domaći Roy Hodgson uveo u igru.

Nervozni Jonathan Zebina zaradio je drugi crveni karton za goste u 90. minuti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije