Europska liga

Genk nije bolji od Vorskle, ali imaju više iskustva od lokosa

Lokomotiva - Vorskla
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/7
06.08.2016.
u 23:45

Momci Tomislava Ivkovića na gostovanju u Ukrajini riješili su putnika u sljedeću fazu natjecanja. No, na putu do Europe stoji im još samo belgijski Genk

Dobru je partiju odigrala Lokomotiva u uzvratu protiv Vorskle, s ukupnih 3:2 osigurali su lokosi posljednje pretkolo kvalifikacija za Europsku ligu, a i samim ulaskom u play-off rundu ostvarili su najveći uspjeh u povijesti. Momci Tomislava Ivkovića na gostovanju u Ukrajini riješili su putnika u sljedeću fazu natjecanja. No, na putu do Europe stoji im još samo belgijski Genk. Momčad koja ima iskustva igranja u Europi, momčad u kojoj je Branko Strupar odigrao 150 utakmica i postigao 106 golova i tako postao jedan od najboljih strijelaca kluba. Evo što on kaže na ždrijeb.

– Mislim da su ekipe vrlo slične, poanta je da su i Lokomotiva i Genk dosta mlade ekipe, znači moćne i potentne. Možda bih malu prednost dao Genku, ali samo po iskustvu igranja, tijekom godina u Europi. Lokomotivi je ovo ipak prvi put. Napravili su povijesni iskorak i imaju mlade igrače, tako da ćemo vidjeti, ali igrački to je po meni izjednačeno – kaže Strupar i dodaje:.

– Kada bih baš morao izdvojiti, možda je obrana Genka nekako najtanja. Kada pogledam napad, imaju grčkog reprezentativca, tog Karelisa, veza im je isto dobra, imaju dobre pojedince, tako da bi tu Lokomotiva mogla nešto iskoristiti. Genk je vrlo usklađen u svim linijama, nijansu je samo obrana slabija od veze i napada. Ali kod Lokomotive je ista situacija. Znam dosta, sve igrače i možda, kada bih ih morao komparirati, rekao bih da su vrlo slični. I obrane su im nijansu slabije od drugih dijelova momčadi.

Ni sam se nije nadao pobjedi Zagrepčana, ali kaže, ako su uspjeli proći Vorsklu, zašto ne bi i Genk.

– Svaka čast da su izbacili Vorsklu. Ja sam mislio da će pokleknuti u Ukrajini, ali oni su napravili čudo. Tri su gola zabili u gostima, i to nakon što je prva utakmica bila 0:0. Genk nije bolja ekipa od Vorskle, znači da Lokomotiva može igrati s njima. Ne bih prednost dao nikome, bit će vrlo neizvjesno u te dvije utakmice – zaključuje Strupar.

Komentara 1

Avatar nekakav
nekakav
10:48 08.08.2016.

jako zanimljivo je potcjenjivanje genka.... godišnje taj klub odigra samo 10 utakmica protiv protivnika puno jačih od našeg dinama i nikad nije razbijen. kao npr. dinamo. baš bude zanimljivo vidjeti konačni rezultat...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije