Wengen - Kostelić brani slalomsko zlato, a ima ambicije i u superkombinaciji

Gipsova staza: Bit će to malo teži slalom

'Croatia\'s Ivica Kostelic celebrates after winning the men\'s Alpine Skiing World Cup parallel slalom in downtown Munich January 2, 2011. Kostelic won the event ahead of Julien Lizeroux from France a
'MICHAEL DALDER'
14.01.2011.
u 08:00

Hokejaši-skijaši haklali su u nedostatku treninga na dva mala, a Natko Zrnčić Dim zbog temperature nije mogao pokazati što je naučio u Medveščaku

Kiša je u Wengenu pljuštala cijelu noć, na "truloj" stazi nije se ni treniralo, a dok su hokejaši-skijaši haklali na dva mala, najbolji skijaš na svijetu Ivica Kostelić trljao je ruke. Siječanj mu je počeo sjajno, s postolja ga je vrlo teško izgurati, nakon Münchena, Zagreba i Adelbodena, stigao je pod kultni Lauberhorn gdje se dva puta vozio u helikopteru rezerviranom za najboljeg.

U nedjelju Ivica brani naslov u slalomu, a uvod je današnja superkombinacija.

– Motiviran sam, nakon što sam bio peti na treningu spusta, nisam ga više trenirao kako si ne bih pokvario dobar osjećaj – kaže Ivica.

 Nakon spusta (10.30), dečki će voziti jednu vožnju slaloma (14 sati), a postavlja je Ante Kostelić.

– Bit će to zanimljiv, malo teži slalom, s puno promjena ritma, jer spust je toliko dugačak da spustaši imaju veliku prednost – objašnjava Gips.

Kostelići su rezignirani što su slalomi u Svjetskom kupu "dječja igra".

– Lagani slalomi postali su, nažalost, pravilo, jer upravo u toj disciplini može se pokazati pravo znanje, vidjeti tko je skijaški maher – kaže Ivica.

Vidjeli smo već, kad tata Kostelić složi stazu toliko je zahtjevna da se mnogi izgube. No, to se sigurno neće dogoditi i najboljem na svijetu. Teško da će se na startu pojaviti i Natko, zbog temperature ostao je u krevetu, pa nije mogao demonstrirati što je kao klinac naučio u Medveščakovoj školi hokeja.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar 170619890000
170619890000
11:00 14.01.2011.

... moš\' misliti dodatne težine ... gips će postaviti stazu \"od dolje prema gore\" pa neka se hebu svi osim našeg Ivice koji je to uz špek i bijelo luk davno tako naučio, još dok su bili siromašni ... strava ...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije