FENOMEN

Gluhonijeme, ali rasturaju karling!

Karling
VL
07.12.2009.
u 18:40

– To što nastupaju na EP-u je presedan u povijesti prvenstava - kaže dopredjednik karlinškog saveza Ognjen Golubić.

Hrvatske reprezentacije (muška i ženska) sudjeluju na Europskom prvenstvu u karlingu koje se održava u škotskom gradu Aberdeenu. Muška reprezentacija odigrala je dosad pet utakmica i postigla dvije pobjede, protiv Slovačke (7:5) i Islanda (8:5), dok su je pobijedili Mađarska (4:11), Irska (4:14) i Wales (1:15).

Ženska reprezentacija odigrala je tri susreta i sva tri izgubila, od Poljske (3:10), Letonije (10:12) i Nizozemske (0:6). No, uz našu žensku reprezentaciju vezana je neobična zanimljivost. Članice reprezentacije su članice kluba Silnet, koje su ujedno i državne prvakinje. Zanimljivo je da su sve gluhonijeme.

– Unatoč njihovu tjelesnom nedostatku, omogućeno im je sudjelovanje prvo na našem državnom prvenstvu, a potom i na europskom prvenstvu. To što nastupaju na EP-u je presedan u povijesti prvenstava. Inače, naše predstavnice natječu se u B1 skupini, a dečki u B1 diviziji – rekao je Ognjen Golubić, dopredsjednik Hrvatskog karlinškog saveza.

Naši klubovi uglavnom treniraju u Mađarskoj i Austriji jer u Hrvatskoj nema odgovarajuće ledene plohe.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije