Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA u krizi

Gluposti sudaca u eliti mogu biti utjeha za naše travnjake

Pavel Pogrebnjak Gerard Pique
Reuters
25.02.2010.
u 11:40

Nije teško zamisliti kako bi Zdravko Mamić reagirao da se Dinamu ne dosude jedanaesterci kao u Stuttgartu protiv Barcelone...

Igrali su Messi i Ibrahimović, sjajni su bili Hleb i Cacau, ali što vrijede zvijezde Barcelone i Stuttgarta kad u prvi plan dođe sudac. Pa se tako nastavlja saga o ljudima u crnom (trebalo bi im zabraniti drugu boju) umjesto da se piše o tome kako su u Ligi prvaka igrali Stuttgart i Barcelona, kako David nije bio ništa slabiji od Golijata. Završilo je 1:1, no tko zna kako bi završilo da tamo nekakav Kuipers iz Nizozemske nije odlučio ne suditi jedanaesterce. Dva ili tri morao je dosuditi i sve bi to vjerojatno drukčije usmjerilo utakmicu. Ovako su svi bili nervozni, bilo je i grubljih startova, ali sve je otišlo u drugi plan.

Nije teško zamisliti kako bi se takvo suđenje komentiralo u nas, kako bi tog neznalicu ili zločestog suca opisao, primjerice, Zdravko Mamić. Ili što bi mu s dogodilo u HNL-u da je tako vodio susret Dinama i Hajduka. Ivan Bebek u jednom od tih derbija nije se proslavio, griješio je, ali ipak ne ovako. Pa nam je ovo elitno natjecanje i suđenje u njemu lijepa pouka da prema našim djeliteljima pravde moramo biti malo blaži.

Uostalom, ni Guardiola ni Gross nisu rekli ni riječ o tom komedijašu sa zviždaljkom, bavili su se igrom i svojom momčadi. A Uefa je blaga prema svojima sucima, uredno i dalje delegira sve koji su pogriješili. I tako šalje poruku svima, pokazuje mišiće i nedodirljivost.

Velika Barcelona, pak, u Stuttgartu nije bila nimalo nedodirljiva. Cacau im je mogao još više otežati život, Gross je taktički izvrsno postavio momčad i stroj kojim Barcelona melje suparnike nije se razmahao. Imala je Barca posjed lopte, brojna dodavanja, ali sve je to išlo u širinu.

– Moramo biti bolji u uzvratu da bismo prošli, Europu je drukčije igrati nego domaću ligu – veli Guardiola.

Komentara 1

BS
Berekin ST
12:32 25.02.2010.

nije problem kad sudac pogrijesi ego kad \"grijesi\". Usput se sjetih svih penala koje je nekadasnja Cratia dobijala pri rezultatu 0:1...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije