dinamo čeka najbolju ponudu

Ćorićev gnjev samo koristi Mamiću: Može ga odmah prodati bez imalo grižnje savjesti

Ante Ćorić
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
1/6
08.11.2015.
u 20:20

Manchester City šalje svoga čovjeka na razgovor Mamiću, dok bi ga Porto kupio uz pomoć agencije Doyen Sports

Ante Ćorić (18) po svemu sudeći već je odigrao oproštajnu utakmicu u Dinamovu dresu. Nije baš bilo za antologiju; tri završne minute u bolnom porazu od Olympiacosa u Zagrebu. Mali čarobnjak hercegovačkih korijena pognute je glave odšetao s travnjaka i ne sluteći da ga Maksimir možda gleda i posljednji put u Dinamovu dresu.
Odlazi s ukupno 58 utakmica u plavoj majici, u dobi od 18 i pol godina. U dobi u kojoj se od Dinama oprostio i Mateo Kovačić.

Ni Zoran ne bi bio na gubitku

Pa ako su u zimi 2013. godine Mamići rado ispratili Kovačića u Inter za 11 milijuna eura, teško je zamisliti da bi za slične gabarite zadržavali nezadovoljnoga, razočaranoga Ćorića.

Mamiću na jedan pomalo izopačen način čak i odgovara aktualno Ćorićevo duševno stanje. Naime, u slučaju prodaje, ovaj put nitko mu ne bi mogao prigovoriti da 'olako prodaje našu djecu' kako im se opravdano znalo imputirati, npr. u slučaju Tina Jedvaja.

Ovako svi mogu biti zadovoljni: Dinamo bi zaradio milijune, dakako i obitelj Ćorić, a Mamića nitko ne bi prozivao. Čak ni trener Zoran Mamić ne bi bio na gubitku jer na toj poziciji ima Antolića, Pavičića, Roga...

Posljednjih dana kao budući Ćorićev klub spominje se Manchester City. Vruću liniju s Etihadom drži menadžer iz Novigrada Ives Čakarun, poslovično oprezan kad su veliki poslovi u pitanju, pa od njega nećete čuti ni slovo o eventualnom transferu.

Čakarun je sa Cityjem već radio, plasiravši mu 2011. godine Crnogorca Stefana Savića iz Partizana za 12 milijuna eura. Također, Čakarun je u Novigrad na pripreme doveo juniore Manchester Cityja, predvođene Patrickom Vieirom. Saznajemo da je taj samozatajni menadžer za početak tjedna dobio termin kod Mamića na kojemu će se razmatrati platforma Ćorićeva preseljenja na Otok.

I dok bi Čakarun Ćorića zastupao u transferu u City, moćni investicijski fond Doyen Sports, čiji je Ante postao klijent, mogao bi poduprijeti prelazak i na druge europske destinacije, one koje nemaju takvu financijsku moć kao Englezi.

Na primjer, u Porto, gdje bi Antu njegov otac Miljenko najradije vidio. Klub u kojemu bi se Ante mogao najbolje razvijati i kroz određeno razdoblje stasati u jednoga od najtraženijih veznih igrača Europe.

Brine se o PR-u, ugovorima...

Tu je Doyen Sports, čiji je izvršni direktor 35-godišnji Portugalac Nelio Lucas prepoznao svoju priliku. Oni, naime, običavaju posuditi novac klubu da kupi igrača, i onda se naplate od sljedećega transfera. Doyen Sports u Ćoriću vidi najveći nogometni potencijal u ovom dijelu Europe. Zastupat će ga u pregovorima s klubovima, ali i brinuti se o njegovu PR-u, sponzorskim ugovorima.

Na isti način Doyen Sports prošle je godine potpisao ugovor s 20-godišnjim Belgijcem Adnanon Januzajem, supernadarenim klincem kojega je Manchester United posudio Borussiji Dortmund.

Doyen Sports u igrače je uložio više od 100 milijuna eura. Među prvim poslovima bio je 2011. godine Kolumbijac Radamel Falcao, kada je prelazio iz Porta u Atletico Madrid za 40 milijuna eura, iako je španjolski klub bio u dugovima. Kada je Falcao prodan Monacu za 55 milijuna eura, Doyen se naplatio.

>> Mamić: Ćorić neće igrati, a možda ga prodamo ako nas ponuda zadovolji!

>> Ćorić: Mamić je napravio priču za javnost, ali poduzet ću sve da odem iz Dinama!

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije