GOAL DONOSI:

Luka Modrić je bolji nego Ivan Rakitić, bez obzira na trostruku krunu

Luka Modrić i Ivan Rakitić
Marko Lukunic/PIXSELL
08.06.2015.
u 13:12

Goal.com uz pomoć Optine statistike otkriva da je Modrić doista - bolji od Rakete!

Zvonimir Boban najprije je uručio Nogometni Oscar Luki Modriću, a potom nakon finala Lige prvaka ustvrdio "Da je Luka bio zdrav, završnica sezone bila bi malo drugačija...".

S druge strane, mnogi su s podsmijehom dočekali izbor igrača Prve HNL da se toliko uvjerljivo najboljim hrvatskim nogometašem sezone proglase Luku Modrića. Iako je odigrao manje od pola utakmica, a Rakitić je u trenutku izbora imao dvostruku krunu i čekao finale Lige prvaka, kao neizostavni član Barcelonine udarne postave!

No, Goal.com uz pomoć Optine statistike otkriva da je Modrić doista - bolji od Rakete!

Gledajući Ligu prvaka, Luka je točnije dodavao (92 posto prema Ivanovih 89,1 posto), i na protivničkoj polovici preciznije dodaje, bolji je u duelu, startovima, dok je Raketa imao više udaraca (više je i igrao) i preciznije je pucao, te stvorio više šansi.

>> Pogledajte kroz grafički prikaz na Goal.com zašto je Luka Modrić bolji

>> Boban: Rakitić je dobar igrač, ali je Modrić više po mom ukusu

Komentara 2

ST
starsandstripes
14:18 08.06.2015.

gledanje statistike od 92% naprama 89,1 %j je notorna glupost za dokazivanje boljega samim time da je ivan odigrao cijelu sezonu tj duplo vise utakmica , večim brojem utakmica postotak uvijek pada. na ovaj nacin gledanja statistike igrac koji jee igrao deset minuta i od pet dodavanja imao svih pet tocnih tj 100 % ispada najbolji igrac sezone.naravno luka je vrhunski igrac ali ovaj put ivan je ipak broj 1

MG
mgodek2
15:48 08.06.2015.

Mili Bože kakve gluposti čovjek mora čitati. A to se onda navodno pokriva statistikom. Na jednoj strani imate čovjeka koji je sa svojim klubom osvojio sve, a na drugoj strani onog koji nije osvojio ništa. I sada je ovaj drugi bolji, jer je imao 3% (ili tako nekako) točnih dodavanja više!?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije