03.12.2018. u 22:19
Na svečanosti u pariškom Grand Palaisu naš Luka uvjerljivo je osvojio Ballon d'Or ispred Cristiana Ronalda, Antoinea Griezmanna i Kylian Mbappéa

Luka Modrić osvojio je Zlatnu loptu. Nagrada France Footballa je kruna karijere 33-godišnjeg hrvatskog kapetana kojom je ispisao povijest.

Na svečanosti u pariškom Grand Palaisu naš Luka (753 boda) uvjerljivo je osvojio Ballon d'Or ispred Cristiana Ronalda (476),  Antoinea Griezmanna (414) i Kylian Mbappéa (347). 

Modrić je prvi Hrvat sa Zlatnom loptom!

Ovo je Lukin vrhunac karijere koja je počela u Zadru, pa se nastavila u Dinamu, Zrinjskom i Interu, a 2008. otišao je u Tottenham.

U Londonskom klubu igrao je četiri sezone i onda je za 35 milijuna eura prešao u madridski Real. Dolaskom u kraljevski klub krenuo je strelovit Lukin uspon do zvijezda.

>> Pogledajte video: Modrićeva godina iz snova

Njegove fantastične igre nisu ostale nezamijećene, a posebno je inspiriran bio ove godine koju je odigrao kao u snovima. Modrić je predvodio hrvatsku nogometnu reprezentaciju do drugog mjesta na SP-u gdje je izabran za najboljeg igrača.

Ove je godine proglašen najboljim igračem u Fifinom i Uefinom izboru, a s madridskim Realom je treći put u niz osvojio naslov Lige prvaka, četvrti u zadnjih pet godina.

Luka je ove godine osvojio gotovo sve individualne nagrade koje su se mogle osvojiti. Američki časopis Gentlemen's Quarterly izabrao je hrvatskog kapetana za najboljeg sportaša, a prošli tjedan osvojio je i nagradu organizacije Međunarodnog institut za nogometnu povijest i statistiku.

U izboru France Football naš Ivan Rakitić je završio na 19., a Mario Mandžukić na 25. mjestu.

Bivši laureati koji su dominirali zadnjih deset godina Cristiano Ronaldo i Lionel Messi nisu se pojavili na svečanosti.

>> Pogledajte što Luka Modrić govorio prije deset godina

Poredak u izboru France Footballa:
1. Luka Modrić (Real Madrid)
2. Cristiano Ronaldo (Real Madrid, Juventus)
3. Antoine Griezmann (Atletico Madrid)
4. Kylian Mbappé (PSG)
5. Lionel Messi (Barcelona)
6. Mohamed Salah (Liverpool)
7. Raphael Varane (Real Madrid)
8. Eden Hazard (Chelsea)
9. Kevin de Bruyne (Manchester City)
10. Harry Kane (Tottenham)

Luka Modrić
1/12
-
Izbor za Zlatnu loptu, 21, Pariz
22.15

Luka Modrić osvojio je Zlatnu loptu. Nagrada France Footballa je kruna karijere 33-godišnjeg hrvatskog kapetana kojom je ispisao povijest. Na svečanosti u pariškom Grand Palaisu naš Luka uvjerljivo je osvojio Ballon d'Or ispred Cristiana Ronalda,  Antoinea Griezmanna i Kylian Mbappé.

22.01

Francuzi su se podsjetili ovogodišnjeg finala na SP-u.

21.40

Norvežanka Ada Hegerberg dobila je Zlatnu loptu u konkurenciji nogometašica.

21.37

Na sedmom mjestu je Raphael Varane (Real Madrid), šesti je Mohamed Salah (Liverpool), a peti je Lionel Messi (Barcelona).

21.23

U izboru za Zlatnu loptu na 10. mjestu je Harry Kane (Tottenham),deveti je Kevin de Bruyne (Manchester City), a osmi Eden Hazard (Chelsea).

21.14

Kylian Mbappe osvojio je nagradu Kopa za najboljeg igrača do 21 godine.

21.10

U izboru France Football naš Ivan Rakitić je završio na 19., a Mario Mandžukić na 25. mjestu.

Foto: Reuters/Pixsell

21.03

Potvrđeno je kako na svečanost nisu stigli Cristiano Ronaldo i Lionel Messi.

21

Počela je svečanost dodjele Zlatne lopte u pariškom Grand Palaisu.

Foto: Reuters/Pixsell

Ovo je divna večer, fantastično je biti ovdje. Imam dobar predosjećaj, vidjet ćemo što će biti - rekao je Luka Modrić.

Luka Modrić odlično je raspoložen. Hrvatskog kapetana prate supruga Vanja i djeca, sin Ivan, te kćeri Ema i Sofija.

Foto: Reuters/Pixsell

Luka Modrić sa suprugom Vanjom i djecom stigao je u pariški Grand Palais.

A što je Luka Modrić prije deset godina govorio za Večernji list pogledajte OVDJE.

Francuz Antoine Griezmann također je stigao na svečanost. Napadača madridskog Atletica dočekali su  navijači. Griezmann je uz Cristiana Ronalda, koji se vrlo vjerojatno neće pojaviti u Parizu, Modrićev glavni konkurent za Zlatnu loptu.

Foto: Reuters/Pixsell

Kylian Mbappe je stigao u Grand Palais. Neslužbeno, Francuz je na četvrtom mjestu u poretku za Zlatnu loptu.

Foto: Reuters/Pixsell

Nedavno je američki časopis Gentlemen's Quarterly izabrao je hrvatskog kapetana za najboljeg sportaša, a prošli je tjedan osvojio i nagradu organizacije Međunarodnog institut za nogometnu povijest i statistiku.

Društvene mreže zatrpane su postovima uoči dodjele nagrade Zlatna lopta u Parizu, više pogledajte OVDJE.

Luka Modrić je stigao u Pariz, a u njegovoj pratnji je otac Stipe.

Od splitskoga Poljuda do pariškog Champs-Elyseesa, tako bi mogao biti radni naslov ove priče o trofejnom pohodu najboljega svjetskog nogometaša, 33-godišnjega kapetana hrvatske reprezentacije Luke Modrića, više pročitajte OVDJE.

Modrić je predvodio hrvatsku nogometnu reprezentaciju do drugog mjesta na SP-u gdje je izabran za najboljeg igrača.

Ove je godine proglašen najboljim igračem u Fifinom i Uefinom izboru, a s madridskim Realom je treći put u niz osvojio naslov Lige prvaka, četvrti u zadnjih pet godina.

Ballon d'Or trebao bi biti kruna karijere 33-godišnjeg hrvatskog kapetana iza kojeg je godina iz snova.

Luka Modrić među glavnim je favoritima za nagradu Zlatna lopta koju večeras dodjeljuje France Football. Svečanost će se održati u pariškom Grand Palaisu u 21 sati.

Tijek dodjele Zlatne lopte pratite na portalu Večernjeg lista.

Komentara 134

Avatar tituš
tituš
19:37 03.12.2018.

Luka je već pobijedio, taj maleni čovječuljak nogometni je div! On je naš ponos i dika i ako zlatna lopta izmakne on je pobjednik. Kako li je samo srce puno ocu Stipi, Bog vas blagoslovio!

JC
jcrnkovic95
19:38 03.12.2018.

1. Modric - 753 boda 2. CR - 476 bodova 3. Griezmann - 414 bodova You heard it here first! ;)

PI
Pierro12
19:56 03.12.2018.

Bravo Luka. Bez obzira na sve nagrade, koje si zasluzeno dobio, uspio si, o cemu sanjaju najveci egomani ,politicari. Bio si na svim TV postajama. Pratilo te na Svj. Prevenstvu 2018. nekoliko milijardi ljudi. Prenio si ime Hrvatske bolje i ljepse nego bilo koji politicar i na tome ti zavide. To je 100% tako. Sve Cestitke. Hrvati diljem svijeta se ponose tobom. I to nikad nece pasti u zaborav. Bravo Sokole Hrvatski.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije