RUMUNJI PROVOCIRALI RAFU

"Gospodine Benitez, vi ste se malo udebljali?"

Rafa Benitez
AFP
25.02.2010.
u 10:45

Liverpoolov španjolski menadžer Rafael Benitez nemalo se iznenadio uvredljivim pitanjima kojim su ga zasuli rumunjski novinari uoči uzvratne utakmice Europa lige protiv Uniree.

Liverpool je u prvoj utakmici pobijedio s minimalnih 1-0, a Benitez je na konferenciju za novinare u Bukureštu stupio samo sat i pol nakon što je zrakoplov koji je prevozio njegovu momčad sletio na rumunjsko tlo.

Španjolski trener znao se u svojih nepunih šest godina na Anfieldu tužiti na loš tretman koji je, prema njegovu mišljenju, uživao u engleskim medijima. Možda će malo promijeniti mišljenje nakon bukureštanskog iskustva…

Rumunjski novinari zasuli su ga serijom provokativnih pitanja. Evo nekih od njih:

* Stigli ste dosta kasno u Bukurešt, koji ćete pak napustiti odmah nakon zadnjeg sučeva zvižduka. Čini se da ste olako shvatili svog suparnika?

- Ne, uopće nije tako. Razmišljali smo koji bi bio najbolji način priprema za ovu utakmicu i zaključili da bi bolje bilo održati vježbanje na našem trening-igralištu prije leta od tri sata, nego nakon njega ovdje u Bukureštu. A što se tiče povratka, ako utakmica ode u produžetke, nas će zrakoplov čekati jer je u pitanju charter-let. Ne brinite se, o svemu smo vodili računa i nismo olako shvatili dvoboj.

* Kakav je osjećaj kada vam suparnički navijači na utakmici skandiraju da ćete sutra dobiti otkaz?

- Uopće ih ne čujem. Znate, kada ste uz aut-crtu i vodite utakmicu, niste svjesni nikakvih događaja sa strane. Koncentrirate se samo na događaje na terenu. Osim toga, ponekad niti ne razumijem što navijači viču. Moj engleski još uvijek nije na najvišoj razini.

* Kada bi vam ponudili vođenje rumunjske reprezentacije, koliko biste novca tražili?

- Ma, nije sve u novcu. Važno je raditi u pravom klubu, a ja osjećam da imam odličan posao u Liverpoolu.

Najbolje je ostalo za kraj.

* Gospodine Benitez, dosta ste se promijenili otkad sam vas uživo vidio zadnji put, u finalu Lige prvaka 2005. godine. Mislim na vašu siluetu. Zašto ste se ovako udebljali?

- Vjerojatno zbog stresa koji proživljavam kad odgovaram na novinarska pitanja. Hvala vam i laku noć – uvrijeđeno je zaključio Benitez i napustio konferenciju za novinare.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije