STROGI ZAKONI

Grčke vlasti drakonski povećale kazne za huligane. Ubojici navijača AEK-a prijeti doživotni zatvor

Greek soccer fan dies as soccer fans clash in Athens
Foto: EUROKINISSI/REUTERS
1/18
08.08.2023.
u 17:14

U Ateni je prema grčkim izvorima uhićeno više od 80 Hrvata, čija se sudbina još uvijek ne zna, a mnogima prijete i zatvorske kazne koje su znatno postrožene.

Hrvatski huligani koji su doputovali iz Zagreba izazvali su kaos i ogromne nerede na ulicama Atene u suradnji s huliganima iz Panathinaikosa čija se navijačka skupina naziva i 'Gate 13'. Život je izgubio navijač AEK-a Michalis Katsouris (29), a hospitalizirano je još osmero osoba, prema informacijama radi se o tri Grka i pet Hrvata. 

U Ateni je prema grčkim izvorima uhićeno više od 80 Hrvata, čija se sudbina još uvijek ne zna, a mnogima prijete i zatvorske kazne koje su znatno postrožene. Grčka je prošle godine povećala maksimalne kazne za sudjelovanje u navijačkim incidentima sa šest mjeseci na pet godina zatvora. 

GALERIJA Grčke vlasti postrožile kazne za huligane. Ubojici iz Hrvatske prijeti doživotni zatvor

Greek soccer fan dies as soccer fans clash in Athens
1/18

Za ubojstvo 29-godišnjaka Grci će tražiti odgovorne i sigurno ih žestoko kazniti jer sjećanja na mladića Alkisa Kampanosa još uvijek su svježa i vrlo bolna. Upravo zbog ubojstva tog 19-godišnjeg navijača prošle godine Grčka je i povećala kazne za huligane i izgrede. Za njegovo ubojstvo sedmorica grčkih državljana je osuđena na doživotni zatvor, a još petorica su dobila kazne veće od 19 godina zbog sudjelovanja u ubojstvu.

VEZANI ČLANCI:

Ubojstvo se dogodilo u veljači 2022. godine, kada je grupa od 12 ljudi napala Alkisa Kampanosa i njegovu dvojicu prijatelja. 

 

 

Ključne riječi

Komentara 5

ID
ivo.dzinic
19:29 08.08.2023.

Neka njih grci zadrže u svojim zatvorima bar 20 godina.

CA
Car
19:12 08.08.2023.

Ovi koji izađu iz zatvora sigurno će se hvaliti, a i "navijači" mogu od njih praviti sebi nove idole. Mišljenja sam da će ubojici i skandirati, a onda ga zaboraviti kao i sve prije. Sa stražnje strane otvor će mu biti rascvjetan pa će u njeg moći primit i omanji hrastov trupac kad izađe iz zatvora u svojoj osamdesetoj godini. Zasluženo.

IS
israel
17:44 08.08.2023.

Neka ga ustroje,neka naprave Curicu od negativ onda je mogu I zadrzati u grckoj

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije