Ima i gorih, ali...

Gruziji je Hrvatska najveći skalp u nogometnoj povijesti

Gruzija Hrvatska (1)
Igor Kralj/Pixsell
27.03.2011.
u 19:25

Poraz hrvatske reprezentacije u Tbilisiju svakako je među deset najvećih šokova u europskim kvalifikacija općenito.

Nijemci najviše pamte poraz od Walesa 1991., kada ih je potopio Ian Rush (1:0), a Nizozemcima su najneugodniji poraz zadali Bjelorusi 1995. (1:0) u kvalifikacijama za Euro 1996. Španjolce je 1998. šokirao Cipar (3:2), nakon čega je izbornik Javier Clemente morao odstupiti, a posljednji šok prije velikog uzleta furija je doživjela 2006., kad ju je Sjeverna Irska pobijedila sa 3:2. Ipak, svi ti autsajderi djeluju još i pristojno u usporedbi s našom Gruzijom kojoj je do sada najveći skalp bila Rusija (1:0) u kvalifikacijama za Euro 2004. u utakmici koja je značila puno više od nogometa, a Gruzijce je s klupe vodio Ivo Šušak.

No, velikanima su se događali i veći propusti od Bilićeva – Portugal, Francuska, Švicarska... znali su prosuti bodove protiv Cipra, Azerbajdžana i sličnih patuljaka, a Cico Kranjčar protiv Malte.

Ključne riječi

Komentara 2

DN
dnevnik
00:31 28.03.2011.

a šta sad, ne treba gledat sve tako crno, idemo dalje, još uvijek sami odlučujemo o sebi, nek se malo i gruzijci vesele, sad su im malo porasli apetiti, ali bit će brzo spušteni na zemlju, jedino što smo sad zakompliciralai u grupi tko će biti prvi, mi ili grčka, a to nam nije trebalo i

SW
Sway
01:55 28.03.2011.

Od Vardara pa do triglava, smijala se Jugoslavija, kad je Hrvatska popušila,Svetlim suncem obasjana ponosito sred *Balkana* ! lol ajd bit če bolje! naprijed HRVATSKA idemo na EP

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije