ISLANDSKA LEGENDA

Gudjohnsen: Izbacivanje Hrvatske bio bi mi najveći uspjeh karijere

Hrvatska trening Glasgow (1)
Slavko Midzor/PIXSELL
21.10.2013.
u 20:09

– Polovica dječačkih snova mi se ispunila. Još se samo trebamo plasirati u Brazil. O tome sanja svaki dječak. Naša zemlja ima samo 320 tisuća stanovnika i to bi mi bio najveće ostvarenje u karijeri – smatra Gudjohnsen.

Jedan od najboljih nogometaša u povijesti Islanda, Eidur Gudjohnsen igra i sa 35 godina na leđima. Ofenzivac koji je u velikoj karijeri igrao za Barcelonu, Chelsea, Tottenham... bit će u konkurenciji za utakmice s Hrvatskom u dodatnim kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

– Teško je reći da sam zadovoljan. Hrvatska je jako težak protivnik s puno dobrih igrača. Uoči ždrijeba želio sam izbjeći Portugal, a onda koga dobijemo – rekao je Gudjohnsen za SportsDirect News.

– Pred nama je teška zadaća, ali ništa nije nemoguće. Mislim da smo skrenuli pozornost na ovu reprezentaciju i da trebamo sa samopouzdanjem ući u utakmicu – rekao je Gudjohnsen koji sad nastupa za Club Brugge.

Priznaje da je bio nervozan uoči ždrijeba.

– Gledali smo izvlačenje i osjetio sam mnoštvo emocija. Bilo je gotovo kao da igram utakmicu.

Za reprezentaciju nastupa od davne 1996., a od tada je skupio 76 utakmica. Uvjeren je da karijeru u nacionalnom dresu može zaključiti velikim natjecanjem.

– Već smo sada napravili veliki posao. Ovo je veliki korak za islandski nogomet. Rekao bih da mi se polovica dječačkih snova ispunila. Još se samo trebamo plasirati u Brazil. O tome sanja svaki dječak. Naša zemlja ima samo 320 tisuća stanovnika i to bi mi bio najveće ostvarenje u karijeri.

"Hrvatima neće smetati zima"

Susret je najavio i pomoćni trener islandske reprezentacije Heimir Hallgrimsson.

Hrvatska je sportska nacija. Obično su najbolji kad je najteže. Imaju velike sportske uspjehe. No, za mene je nebitno koga smo izvukli – rekao je Hallgrimsson.

Hoće li Hrvatskoj biti teško igrati u zimskim uvjetima na Islandu?

– Mislim da je u to doba godine i u Hrvatskoj hladno tako da se neće smrznuti.

>> Kovač: Kako to Bog namjesti, triput smo već pobjeđivali Lagerbäcka!

>> Šuker poziva na opću mobilizaciju: Nadam se podršci navijača

>> Vukojević: Ne pobijedimo li Island, nismo ni zaslužili SP

>> Srna: Imamo veliku priliku, žao mi je što Štimac nije s nama

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije