Vjetar u leđa

Gvardiol od čelnika kluba zatražio transfer: Vatreni dao do znanja da želi zaigrati za prvake Europe

Bundesliga - Borussia Dortmund v RB Leipzig
Foto: LEON KUEGELER/REUTERS
1/8
26.06.2023.
u 09:48

"Leipzig će pustiti Gvardiola, ali samo ako dobije 91 milijun eura plus bonuse. Ukupno bi posao mogao vrijediti oko 99 milijuna eura", navodi The Sun. Iznos je nešto manji od onoga što se do sada spominjalo u njemačkim medijima koji pretpostavljaju da će vrijednost ovog posla premašiti 100 milijuna eura.

Britanski The Sun u javlja kako je Joško Gvardiol rekao čelnicima RB Leipziga da želi otići u Manchester City i od njih zatražio transfer. "Pep Guardiola dobio je velik vjetar u leđa u borbi za dovođenje stopera hrvatske reprezentacije", piše britanski medij te navodi iznose koje Nijemci traže.

"Leipzig će pustiti Gvardiola, ali samo ako dobije 91 milijun eura plus bonuse. Ukupno bi posao mogao vrijediti oko 99 milijuna eura", navode Britanci. Taj iznos za milijun eura manji od 100 milijuna koje se pretpostavlja da Leipzig traži. Njemački Sky Sport pisao je kako se Leipzig nada Hrvata zadržati još barem jednu sezonu, no napomenuli su i kako već spremaju zamjenu.

GALERIJA Španjolska porazila Hrvatsku: Završili europski snovi mladih vatrenih

Bundesliga - Borussia Dortmund v RB Leipzig
1/5

U Leipzig je Gvardiol došao prije dvije godine iz zagrebačkog Dinama za 18.8 milijuna eura, što sada djeluje poprilično malim iznosom za igrača čiju je cijenu teško spustiti ispod 100 milijuna i koji će gotovo sigurno oboriti rekord za najskupljeg braniča svih vremena. Tu poziciju trenutno drži Harry Maguire koji je za 2019. godine otišao u Manchester United za 87 milijuna.

VEZANI ČLANCI:

 

Dinamo podupire što veći i skuplji posao obzirom da prema ugovoru s njemačkim klubom dobiva 20 posto zarade od idućeg Gvardiolovog transfera. To znači da bi u slučaju prodaje za 91 milijun koliko navodi The Sun, Leipzig na Gvardiolu ostvario profit od 72,2 milijuna eura. Od tog iznosa Dinamu ide 20 posto, što doseže 14.4 milijuna eura.

VIDEO Druga strana izvođenja jedanaesteraca. Zna se dogoditi da netko kaže: 'Šefe, ja ne bih pucao

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije