KREATOR RACING TEAM

Habulin ispisao hrvatsku povijest u formuli: Viceprvak svijeta!

Davorin Štetner Kristijan Habulin
Kreator racing
08.10.2012.
u 12:05

- Nismo niti svjesni što smo napravili. U sezonu smo ušli bez ikakvih očekivanja osim želje za učenjem i novim iskustvom - kaže mladi vozač Habulin

Taktičkim nastupom na zadnjem krugu ntjecanja Formule Renault 2.0 Italia Kristijan Habulin i Kreator Racing ostvarili rezultat za hrvatsku povijest – drugo mjesto u ukupnome poretku i titulu najboljeg u konkurenciji debitanata.

U prvu utrku Habulin je startao s pete pozicije iz subotnjih kvalifikacija te s dosta opreza jer mu je trebalo 12 bodova u dvije utrke kako bi obranio drugu poziciju u ukupnome poretku te titulu najboljeg debitanta. Vožnjom s manje rizika kontrolirao je rezultat te je na kraju završio na odličnome četvrtome mjestu, ali i iza Darija Orsinija (GSK Grand Prix) – glavnog konkurenta za drugu poziciju. Ovime je i teoretski osigurao titulu najboljeg debitanta. Utrku je pobijedio Kevin Gilardoni (GSK Grand Prix) koji je i ukupni pobjednik natjecanja.

Druga utrka na rasporedu je bila u 16:40, a u utrku je vozač hrvatskog Kreator Racing Team-a krenuo s treće pozicije. Napetom utrkom dominirala je borba Daria Capitania (Team Torino) i Kevina Gilardonija (GSK Grand Prix) koji je i pobijedio i u ovoj utrci. Habulin je držao četvrtu poziciju do samoga kraja kada je, da izbjegne sudar, propustio vozača iza sebe te stigao na petu poziciju koja mu je osigurala titulu viceprvaka Formule Renault 2.0 Italia.

- Nismo niti svjesni što smo napravili. U sezonu smo ušli bez ikakvih očekivanja osim želje za učenjem i novim iskustvom. Najveći problem mi je bio upravo nedostatak iskustva jer dok su drugi trenirali na stazama poput ove – ja sam u petak prvi puta odvozio krugove ovdje. Drago mi je da smo pokazali izuzetnu konkurentnost te se nadamo da ćemo ovim rezultatom ipak potaknuti nove sponzore koji bi omogućili postizanje još boljih rezultata u budućnosti - izjavio je Kristijan Habulin, član Kreator Racing Team-a.

- U natjecanje smo ušli bez ikakvih ambicija. Još se sjećam naše prve utrke u Monzi i petog i šestog mjesta. Veselili smo se bez ikakvih ideja kako će biti dalje. Kristijan i čitav Kreator Racing su postavili ljestvicu visoko te dokazali da jedan hrvatski vozač s hrvatskim timom može napraviti vrhunske rezultate. Nadamo se da ćemo privući i druge vozače te u budućnosti pružiti mnogo dobrih rezultata. Tim se stvara godinama, a mi smo spremni predano raditi s ciljem kontinuiranog izgrađivanja mladih vozača - zjavio je Davorin Štetner, direktor KreatorRacing Teama.

Kristijan Habulin (Kreator Racing) osvojio je drugo mjesto u ukupnome poretku Formule Renault 2.0 Italia s 149 bodova. Uz to osvojio je i titulu prvaka u kategoriji debitanata. Kreator Racing Team sa samo jednim vozačem osvojio je četvrto mjesto u poretku timova i to sa samo dva boda zaostatka za trećeplasiranim.

Podsjetimo na neke vozače u Formuli Renault 2.0 Italia i njihove rezultate. 2000. godine Felipe Massa je osvojio prvenstvo. 2004. osvojio ga je Pastor Maldonado. U 2005. prvak je bio Kamui Kobayashi dok je četvrtu poziciju osvojio Jerome d’Ambrosio. 2007. godine drugu poziciju obranio je Jaime Alguersuari. Formula Renault 2.0 Italia mnogo godina predstavlja odskočnu dasku vozačima u više kategorije.

Hrvatski predstavnici su u ovoj debitantskoj sezoni čak šest puta bili na postolju od čega brojimo pobjedu u Imoli, dva druga i tri treća mjesta.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije