HRVATSKI KUP

Hajduk jedva prošao dalje u Županji, Osijek utrpao 'petardu'

Županja: Utakmica 16-ine finala Hrvatskog nogometnog kupa NK Graničar - HNK Hajduk
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/5
06.10.2020.
u 18:23

Osječani su opet bili bez svog trenera Nenada Bjelice, koji je operiran i trenutačno se nalazi na oporavku u svom domu u Klagenfurtu, a momčad je u Crikvenici vodio njegov prvi pomoćnik Rene Poms

 Nogometaši splitskog Hajduka i Osijeka prošli su u osminu finala Hrvatskog kupa u srijedu, te se pridružili Dinamu, Slaven Belupu i trećeligašu Kurilovcu

Hajduk je u Županji teškom mukom s dva pogotka Mije Caktaša prošao trećeligaša Graničara s 2-1 (1-1), dok je Osijek uvjerljivo slavio kod također trećeligaša Crikvenice s 5-1 (4-0), riješivši pitanje pobjednika s četiri gola u prvih dvadesetak minuta.  

06.10.2020., Zupanja - 1/16 finala nogometnog kupa, NK Granicar Zupanja - HNK Hajduk Split. Photo: Davor Javorovic/PIXSELL
Foto: Ilustracija/Davor Javorovic/PIXSELL

Hajduk je poveo u 27. minuti kada je zabio Caktaš na proigravanje Diamantakosa, no u 38. minuti Graničar je poravnao kada je ubačaj Lešića udarcem glavom u mrežu pospremio Josip Lotar. U 65. minuti muke Splićana u Županji odlučio je privesti kraju junak dvoboja Caktaš, koji je prekrasnim potezom i lobom s ruba šesnaesterca pogodio za konačnih 2-1. Dokraja je još Jairo pogodio vratnicu. 

Prije dvoboja u Županji došlo je do tučnjave Torcide i policije na stadionu.

Osijek je bez problema izbacio trećeligaša Crikvenicu s 5-1 pogocima Ante Ercega (10pen), Danijela Lončara (14), Ramona Miereza (24), Vedrana Jugovića (27) i Roberta Miškovića (47). Počasni gol za ekipu s Kvarnera postigao je Prpić (52).

Osječani su opet bili bez svog trenera Nenada Bjelice, koji je operiran i trenutačno se nalazi na oporavku u svom austrijskom domu u Klagenfurtu, a momčad je u Crikvenici vodio njegov prvi pomoćnik Rene Poms. 

Ranije je u šesnaestini finala Dinamo slavio kod Ferdinadovca (7-1), Kurilovec kod protiv Vinogradara (6-0), te Slaven Belupo kod Murskog Središća (9-0). U srijedu igraju  Dilj - Rijeka, Gaj Mače - Lokomotiva, Polet Sv. Martin na Muri - Istra 1961, Croatia Zmijavci - Šibenik, Oriolik - Split, GOŠK Dubrovnik - Zadar, Mladost Ždralovi - Zagreb, Sesvete - Gorica i Novigrad - Rudeš (svi u 15 sati), dok 10. listopada igraju Varaždin - Cibalia, a 11. listopada Rudar Labin-Inter. 

Ključne riječi

Komentara 2

RE
RedTree
18:46 06.10.2020.

E moj Staniću, Brbiću i Kepčiji trener je pola priče. S ozbiljnim trenerom bi bili drugi kao od šale i ne bi se mučili kontra trećeligaša. Pogledajte kako Osijek odjednom niže pobjede, a prije prosipali bodove svagdje. Naši nemaju kondicije, Jradi igra centralnog!, a čim dadu prvi gol stanu i ne grizu više. Dajte ozbiljnog trenera više koji će izvući maksimum iz ekipe i trebao bi jedan vezni defanzivni da da čvrstinu i agresiju.

PE
Perspektivan
23:07 06.10.2020.

Pokoj vjecni daruj mu Gospodine....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije