josip juranovic

Hit igrač vatrenih poslao sjajnu poruku kritičarima: Ovo je za one kojima sam bio trn u oku

KATAR 2022 - Hrvatska pobjedila Maroko i osvojila broncu na Svjetskom prvenstvu
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/11
18.12.2022.
u 08:32

Izvrsni desni branič Celtica i kockastih na pravi je način zamijenio Šimu Vrsaljka i sada je zacementiran u planovima izbornika Zlatka Dalića

Iza Josipa Juranovića je fantastičan turnir, iako nije nastupio u utakmici za treće mjesto, kad je na njegovo mjesto na desnom boku uskočio Josip Stanišić i odigrao prve minute na svjetskom prvenstvu u Kataru: 'Ova je medalja za sve one koji mi nisu vjerovali, kojima sam bio trn u oku. Ima i Messi takvih, tako da se na obazirem na to. Želio bi se zahvaliti obitelji, prijateljima, obitelji moje zaručnice, koji su me uvijek bodrili kada je bilo teško i kada je bilo najbolje' poručio je Josip Juranović.

- Ovo je jedan od najljepših trenutka na svijetu, doživotno ću biti u hrvatskoj povijesti, ne znam kako bih opisao kako se osjećam. Kada igrate s igračima kakve ima Hrvatska možete se samo poboljšati - dodao je.

Legenda svjetskog i njemačkog nogometa Juergen Klinsmann je na jednom panelu u Dohi kazao da je Juranović jedno od otkrića SP-a.

- Hvala mu na tome, ali moja ekipa je zaslužna za to.

Osvrnuo se i na utakmicu za broncu.

- Dobro smo ih proučili, kada imate takve veznjake kao što su Modrić i Kovačić, jednostavno vam je sve lakše u životu. Uživam u ovom trenutku.

Zanimljivo, Juranović je član Celtica koji je u subotu u nastavku škotskog prvenstva kao gost pobijedio Aberdeen sa 1-0.

- Vidio sam da smo pobijedili, sada smo devet bodova ispred Rangersa - dodao je sa smješkom.

U susretu za broncu umjesto ozlijeđenog Juranovića igrao je Josip Stanišić kojem su to bile prve minute na turniru u Katru.

- Bilo je napeto, znali smo da su umorni, ali i da imaju kvalitetu. Znali smo da ćemo pobijediti, ako damo sve od sebe - kazao je 22-godišnji branič muenchenskog Bayerna.

- Bilo je dobro, nije lako ući u susret, ako se ne igra mjesec dana. Bilo mi je važno samo da pobijedimo, mogao sam zabiti i autogol, samo da pobijedimo - dodao je.

- Za mene je sve ovo neopisivo. Ne znam kako je drugima koji su već osvojili medalju, ali meni je ovo prva. Ovo sam samo sanjao.

Njemački prvak je na ovom SP-u imao 18 igrača, a Stanišić je prvi Bayernov igrač koji je osvojio medalju u Kataru.

- Nadao sam se medalji, znao sam da imamo dobru ekipu. Bayern je imao puno igrača na turniru i bile su velike šanse da je netko osvoji. Drago mi je da sam je ja osvojio - kazao je Stanišić koji je rođen u Muenchenu.

- Želio bih posvetiti medalju svima koji su bili uz mene, posebno obitelji, imali smo i teških dana - poručio je na kraju.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije