Ždrijeb Ćosićeva kupa

HKS ne odustaje od lutrije pa će domaćin Split već u četvrtfinalu za Zadar

22.01.2024.
u 15:46

Na splitskim Gripama u četvrtfinalnim dvobojima igrat će: Split - Zadar, Dubrava - Vrijednosnice Osijek, Cedevita Junior - Dinamo i Kvarner 2010 - Cibona

Ždrijeb završnice Kupa Krešimira Ćosića opet nije išao na ruku Košarkaškom klubu Split koji je, ktome, ovaj put i domaćin turnira osmorice. Nakon što su im u prošlosezonskom izdanju ovog natjecanja dopali cibosi, i to već u osmini finala, ovaj put ih čeka četvrtfinalni ogled s najjačim mogućim suparnikom - Zadrom.

Preostala tri četvrtfinalna para činit će Dubrava - Vrijednosnice Osijek, Cedevita Junior - Dinamo i Kvarner 2010 - Cibona. Evidentno je da je od triju abaligaša Cibona najbolje prošla jer će za prolaz među četiri najbolja igrati s momčadi iz nižeg ranga.

Koliko god Splićani govorili da onaj koji želi osvojiti trofej mora pobijediti i najveće rivale, nebitno u kojoj fazi natjecanja, eventualno ispadanje žutih moglo bi utjecati na posjećenost Final Eighta. Jer, polufinale bez kluba domaćina za ljubitelje košarke u Splitu bilo bi isto što i juha bez soli.

Unatoč ovim realnim opasnostima, čelni ljudi Hrvatskog košarkaškog saveza ne odustaju od svoga stava da u nacionalnom kupu nema povlaštenih, da priliku treba pružiti i manjim klubovima, pa neka se toga čvrsto drže i kada im se, i ako, bude štucalo.

- Splitu je ovo četvrto domaćinstvo Kupa od osamostaljenja Hrvatske i znam da će se i Grad Split i KK Split potruditi biti izvrsni domaćini i da ćemo biti u jednoj kvalitetnoj košarkaškoj atmosferi. Kup uvijek nudi pregršt iznenađenja, o tome svjedoče i dva prvoligaša na današnjem izvlačenju. Zahvaljujući naslovnom sponzorstvu SuperSporta već su premijama nagrađeni pobjednici regionalnih natjecanja, a premiju će dobiti i osvajač Kupa. Neću duljiti, o tehničkim će stvarima govoriti povjerenik natjecanja, tek bi svima zaželio dobar ždrijeb i dobru feštu na završnici.

Kad smo već kod novčanih nagrada, pobjednici regionalnih natjecanja već su primili po 1.500 eura a osvajaču Ćosićeva kupa dopast će 20.000 eura što će, u osiromašenoj Favbet Premijer ligi, biti dovoljno za jedan ugovor nekog neafirmiranog domaćeg igrača.

Neposredno prije samog čina izvlačenja parova, predstavnicima klubova i medija obratila se i Ana Ćosić Pajurin, kći nezaboravnog Kreše Ćosića, košarkaškog genijalca po kojem ovo natjecanje već godinama nosi ime.

- Držim da je jako bitno da se gradi kvaliteta u košarci i drago mi je da HKS svake godine iznova pokušava unaprijediti ovo natjecanje, uključivši premije i sponzore kako bi se sve to izdignulo na još jedan nivo više. Sretno i neka najbolji pobijedi.

Sve utakmice igrat će se na Gripama, četvrtfinala 13. i 14. veljače. Polufinala su na rasporedu 16. a finale 17. veljače.

Ždrijebu su nazočili predstavnici svih klubova, koji su i izvlačili ceduljice s imenima klubova, a najzanimljiviju izjavu dao je sportski direktor KK Kvarner 2010 Davor Kus, Riječanin koji je niz godina proveo u Ciboni:

- Prije svega nam je čast prisustvovati završnici Kupa i, iskreno, nadali smo se da ćemo igrati protiv Cibone tako da smo zadovoljni ishodom.

Premda je to rekao sa smiješkom, Kus možda računa na to da Cibona niti tada neće biti odblokirana na Hrvatskom košarkaškom savezu pa tako niti kompletna.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije