OBJAVLJEN POREDAK

HNL je među ligama s najmlađim igračima na svijetu, evo kako stojimo

Osijek: Zaostalo 3. kolo SuperSport HNL-a, NK Osijek - HNK Hajduk
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/6
13.11.2023.
u 23:05

Prva HNL se nalazi na devetom mjestu s prosjekom starosti igrača od 25.3 godina.

Prema analizi CIES Football Observatoryja elitni razred hrvatskog nogometa, Prva HNL se nalazi među ligama s najmanjim prosjekom starosti igrača. CIES Football Observatory je analizirao čak 20.779 igrača u 48 svjetskih liga u nekoliko kriterija.

Slovenska prva liga je najmlađa s prosjekom igrača od 24.1 godine. Na drugom mjestu je nizozemska Eredivisie s prosjekom od 24.5 godina, dok je bjeloruska liga treća s prosjekom od 24.5 godina. U Top 5 su austrijska Bundesliga (24.9) i finska Veikkausliiga (25.0).

Prva HNL se nalazi na devetom mjestu s prosjekom starosti igrača od 25.3 godina.

Najstariji igrači igraju u kineskom (28.4), japanskom (27.9) i saudijskom prvenstvu (27.9).

Najmlađu momčad ima bjeloruski klub Energetik-BGU s prosjekom igrača 20.5 godina, bjeloruski Minsk je drugi s prosjekom 21.0, a slovačka Žilina je treća sa 22.07 godina. Austrijski RB Salzburg na četvrtom mjesu ima prosjek sarosti momčadi od 22.2 godine.

Najstariju momčad ima kineski Qingdao Hainiu s prosjekom igrača od 31.48 godine, grčka PAS Lamia je druga (29.99), a ciparska Doxa Katokopia (29.98) je treća.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije