ČAK TRI KAZNE

HNS 'lupio' ogromnu kaznu Hajduku zbog nereda na derbiju, a tu nije kraj...

Stadion Poljud popunjen navijačima na utakmici Hajduk - Dinamo
Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL
1/3
26.04.2022.
u 09:53

HNK Hajduk dodatno je kažnjen s 5.000 kuna uslijed triju javnih opomena, jedne opomene na klupi i jednog udaljavanja s klupe tijekom utakmice Hajduk - Dinamo

Hajduk je svladao Dinamo na Poljudu u njihovom trećem međusobnom susretu ove sezone. Slavilo se to ''na veliko''. Skidao je dres Nikola Kalinić nakon jedinog gola na susretu pa zaradio žuti karton što je bila otežavajuća okolnost za Hajduk u susretu sa Slaven Belupom u Koprivnici, naravno, uz onu da nije bilo niti Marka Livaje, također zbog trećeg žutog kartona. Također, dodali bismo, zbog gluposti.

Nakon ostavljenih bodova u Koprivnici i nakon Dinamove pobjede u Gorici, sigurno im neće biti drago vidjeti da su dobili još 60.000 kuna kazne. Naime, prvo su dobili 55.000 kn kazne zbog korištenja pirotehnike, potom s još pet zbog triju javnih opomena, a osim toga, ostali su i bez Mariusa Skinderisa na tri iduća susreta.

20.04.2022., stadion Poljud, Split - Hrvatski Telekom Prva liga, 09. kolo, HNK Hajduk - GNK Dinamo. Photo: Milan Sabic/PIXSELL
Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Priopćenje disciplinskog suca  Prve lige, Alana Klakočera o kaznama iz utakmice odgođenog 9. kola HT Prve lige prenosimo u cjelosti:

"HNK Hajduk kažnjen je s 55.000 kuna zbog korištenja pirotehničkih sredstava (čl. 67. DP HNS-a) domaćih i gostujućih navijača tijekom utakmice Hajduk - Dinamo. Pripadnici Torcide, smješteni na sjevernoj tribini, tijekom utakmice su zapalili ukupno 50 baklji, od kojih je jedna bačena na tartan stazu, a zapaljeno je i šest bljeskalica i dvije dimne bombe. Vezano za prije navedeno nije bilo prekida igre. Pripadnici BBB-a, smješteni na sektoru A zapadne tribine, tijekom utakmice su zapalili jednu baklju.

HNK Hajduk dodatno je kažnjen s 5.000 kuna uslijed triju javnih opomena, jedne opomene na klupi i jednog udaljavanja s klupe tijekom utakmice Hajduk - Dinamo.

Marius Skinderis (Hajduk, pomoćni trener) kažnjen je s 1.000 kuna i trima utakmicama zabrane obnašanja dužnosti (čl. 53.b DP HNS-a) uslijed isključenja tijekom utakmice Hajduk - Dinamo zbog vikanja na četvrtog suca i odgurivanja istoga u predjelu prsa i to nakon što je bio opomenut žutim kartonom zbog učestalog izlaženja iz tehničkog prostora."

>> Čačić novi trener Dinama:

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije