Treba mu mirovanja

HNS objavio: Juventus je postavio istu dijagnozu za Pjacu kao i mi

Marko Pjaca
Foto: Martin Rickett/Press Association/PIXSELL
1/5
06.10.2016.
u 12:45

"Pregled magnetskom rezonancijom jasno je pokazao infrakciju fibule, o čemu je Hrvatski nogometni savez odmah obavijestio javnost."

Posljednjih dana puno se piše o stanju Marka Pjace i njegovoj ozljedi. S obzirom na to da su talijanski mediji jučer napisali kako je Juventus demantirao HNS i objavio da Pjaci niju puknula fibula, a harvatski medji to prenijeli, HNS je odlučio izdati priopćenje. U njemu tvrdi da se radi o nesporazumu te da su oni i Juventus postavili identičnu dijagnozu.

"Dok je Juventus s razlogom demantirao netočne navode talijanskih medija o frakturi fibule (što Savez nikada nije spominjao), a koji su proizašli iz loše, neoprezno i neodgovorno prevedenog termina "infrakcija", dio hrvatskih medija požurio je dovesti u pitanje dijagnozu liječničke službe Hrvatskog nogometnog saveza odnosno težinu Pjacine ozljede.

Ponavljamo, pregled magnetskom rezonancijom jasno je pokazao infrakciju fibule, o čemu je Hrvatski nogometni savez odmah obavijestio javnost. Ništa od toga Juventus nije demantirao, niti bi mogao, jer pregled MR-om pokazao je upravo to. Osim u dijagnozi, Juventusova i HNS-ova liječnička služba u potpunosti su se složili i oko vremena za oporavak, što bi bilo nemoguće kada bi dijagnoze bile različite u smislu težine ozljede.

Takva ozljeda zahtijeva mirovanje, pa iz istog razloga Pjaca ne trenira u Juventusu nakon povratka iz kampa reprezentacije. Iako ozljeda, srećom, nije teška, takve je prirode da onemogućuje Pjacin nastup za Hrvatsku ovoga tjedna, usprkos igračevoj velikoj želji, o kojoj svjedoči i da je unatoč boli stigao na okupljanje i pokušao odraditi prvi trening.

Žao nam je što neki talijanski mediji loše prevode hrvatski jezik, kao što nam je žao da neki hrvatski mediji dovode u pitanje stručnost i odličnu suradnju liječničkih službi HNS-a i Juventusa s obzirom na ugled liječnika u obje službe i činjenicu da su ti liječnici došli do iste dijagnoze.'

Komentara 1

BL
Blender
13:10 06.10.2016.

Dosadni ste vise sa tim ozljedama!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije