Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 97
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIVŠI IZBORNIK

Horvat za VL otkrio razloge bizarnog otkaza: Zamislite da PSG potjera Messija u završnici sezone

Rhein-Neckar Lions - HSG Wetzlar
Uwe Anspach/DPA
06.04.2023.
u 10:12

'Pa koje je to vrijeme za pronalaženje novog angažmana? Ne mogu tražiti klub na kraju sezone kada je sve popunjeno. Uostalom, nije bila opcija da ostanem u Wetzlaru, i to u klubu dobro znaju. Sad su se oni naljutili jer sam se ja već dogovorio'

Hrvoje Horvat, rukometni trener, u samo tri mjeseca dobio je dva otkaza. Prvi u veljači ove godine kada je smijenjen s mjesta izbornika hrvatske muške reprezentacije, a ovih dana smijenjen je s pozicije prvog trenera njemačkog prvoligaša Wetzlara. U prvi trenutak pomislili smo da je dobio otkaz jer je u devet utakmica ostvario samo jednu pobjedu, no to je bio sporedni razlog.

– I dalje tvrdim da bih s Wetzlarom ostao prvoligaš. Minden i Hamm, koji su ispod nas, imaju puno teži raspored. Otkaz sam dobio zbog toga što sam im rekao da na kraju sezone odlazim i da sam već sve dogovorio sa švicarskim Kadettenom – rekao je Horvat.

Dobro, nije baš uobičajeno da pregovarate s drugim klubom u završnici sezone, dok se borite za ostanak u ligi?

– Pa koje je to vrijeme za pronalaženje novog angažmana? Ne mogu tražiti klub na kraju sezone kada je sve popunjeno. Uostalom, nije bila opcija da ostanem u Wetzlaru, i to u klubu dobro znaju. Sad su se oni naljutili jer sam se ja već dogovorio. Zamislite da iz PSG-a potjeraju Messija u završnici sezone samo zato što je potpisao za drugi klub...

U Wetzlaru ste ostvarili samo jednu pobjedu?

– Nažalost, zatekao sam roster koji je bio slab. To je činjenica. Neki igrači koji su se vratili nakon oporavka od ozljede nisu bili na nivou na kojem su bili prije. Kako nisam imao utjecaj na dovođenje igrača, a ne bih ga imao ni za sljedeću sezonu, nisam puno razmišljao kada sam dobio poziv iz Švicarske.

Dakle, sljedeće sezone Kadetten, kakva vas tamo čeka ekipa?

– Sigurno puno jača od ove u Wetzlaru. Nadam se da će klub ove sezone osvojiti naslov prvaka Švicarske. Što se tiče rostera, vjerujem da će ostati obojica hrvatskih igrača – vratar Pilipović kojeg sam već trenirao u Nexeu, te Sandro Obranović, bivši igrač PPD Zagreba – istaknuo je Horvat.

Komentara 1

DM
drazen.muhvic
17:52 06.04.2023.

Za razliku od njega seke mu barem imaju cojones...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije