NIJEMCI U ŠOKU

Hotel u Pretoriji bespravno sagrađen, policija ne želi čuvati Elf

Joachim Löw
27.05.2010.
u 17:42

Nakon brojnih otkaza zbog ozljeda, njemačkoj reprezentaciji sad prijeti novi problem uoči SP-a u JAR-u - kaos u kampu!

Svega nekoliko dana uoči puta na jug Afrike upitno je smiju li Joachim Löw i njegovi izabranici odsjesti, kao što je planirano, u hotelu Velmore Grande. Južnoafrički dnevnik Pretoria News piše: "Njemačka reprezentacija izgubila smještaj!"

Vlada pokrajine Gauteng objavila je u utorak da je cijeli kompleks Velmore Grande hotela bespravno sagrađen. Ne samo novo krilo hotela, izgrađeno posebno za dolazak Elfa, već i glavni dio, podignut još 2004. godine. Dozvolu nisu dali ni državna ni pokrajinska vlada, pa stoga ne žele preuzeti ni odgovornost za osiguravanje hotela. A Njemački nogometni savez ne želi u tom slučaju poslati reprezentaciju na mjesto gdje bi mogla biti izložena svakakvim opasnostima.
I dok u savezu nervoza raste, direktor reprezentacije Oliver Bierhoff pokušao je umiriti javnost:

- Ne treba se brinuti za naš hotel. To nam je i Fifa poručila.

Ali realnost je ipak malo drukčija. Fifa, južnoafrički organizacijski odbor SP-a, Njemački nogometni savez i mjesne vlasti već tjednima pokušavaju ishoditi naknadnu dozvolu za sporni hotel. No, vrijeme curi, a za 11 dana Löw i društvo trebali bi doputovati u Pretoriju u hotel koji ima čak i vanjsku saunu koju je za 100.000 eura izgradila ugledna njemačka tvrtka Klafs.

Nijemci se sad znoje i prije ulaska u nju, jer...
- Hotel Velmore Grande nema alternativu, ne možemo sad tražiti drugi - tvrdi glavni tajnik saveza Wolfgang Niersbach.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije