DINAMO - ZADAR 2:0

Hrgović i Šokota strijelci, Mikić motor i kreator

23.11.2008.
u 18:48

Na semaforu je na kraju zablistalo 2:0 za Dinamo, no znatno teže nego što to rezultat pokazuje plavi su došli do bodova u okršaju s discipliniranim Zadrom. Pogocima Hrgovića u 70. i Šokote u 90. minuti dvoboja, nakon dodavanja najboljeg igrača utakmice Mikića, Zagrepčani su slomili otpor gostiju i zadržali vodstvo na ljestvici, te sad mirno mogu čekati “utakmicu desetljeća” sa Spartakom (četvrtak, Maksimir, 20.45 sati).

Morales na klupi
Osim žustrog početka, u kojem je Badelj u 4. i 6. minuti promašio dvije lijepe prilike, Dinamo do vodećeg pogotka nije ponudio gotovo ništa dobro. Što se, gledajući sastav, zapravo moglo i očekivati. Trener Branko Ivanković, naime, uporno i tvrdoglavo forsira igru s dva zadnja vezna igrača kojima je destrukcija (Vrdoljak, Hrgović), a ne kreacija, u vokaciji. Pedro Morales je opet bio na klupi i postaje doista sve teže objasniti neke profesorove poteze. No, zahvaljujući agilnom i borbenom Mihaelu Mikiću, izostala su teža pitanja treneru Ivankoviću nakon utakmice. Mikić je, naime, cijelo vrijeme vukao neraspoložene plave, a na kraju je s dva lijepa dodavanja strijelcima Hrgoviću i Šokoti bio i najvažniji čovjek u novoj pobjedi .

Ivanković nije bježao od spoznaje da mu je momčad loše igrala, ali opravdanje je uvijek tu.

– Uvijek se uoči važnih europskih utakmica nešto slično događa. Najvažnije je stoga da smo pobijedili i sad mirno čekamo Spartak – rekao je Ivanković.

Što Dinamo može, ovakvom igrom, napraviti sa Spartakom?

– Bit će to drukčija utakmica, vjerujem da ćemo biti osjetno bolji.

Jeste li zadovoljni igrom veznog reda?

– Logično je bilo očekivati umor, na Kantridi su se igrači potrošili. Posebno Sammir, koji je s Rijekom blistao, a sad nije bio na željenoj razini. Za Badelja je logično da oscilira, a Morales nije dvije godine imao pravi odmor. Stoga sam očekivao da Vrdoljak i Hrgović budu nositelji agresivnosti, tako je i bilo – kaže trener.

Tomo ispred Tadića
Mi smo to vidjeli kroz malo drukčije naočale. Hrgović, naime, do postignutog pogotka glavom gotovo da nije imao točno dodavanje, a i nadareni mu je Tomasov u nekoliko navrata napravio probleme. Vrdoljak je svoje odradio, no može se sad pričati i pisati bilo što, kad je Hrgović zabio taj vodeći gol i sreća je profesora opet pomilovala. Iako ostajemo pri dojmu da u Dinamovu sastavu, u Hrvatskoj ligi, ako već jesu dva zadnja vezna, onda barem jedan mora biti kreativac.

Šokota je prvi put u ovom prvenstvu počeo utakmicu i zabio je gol u 90. minuti, a Tadić se opet napromašivao. Je li Šokota sad u prednosti?

– Trenutačno jest – potvrdio je trener.

Tisuću gledatelja vidjelo je blijedu predstavu, barem će na račun grada Vukovara bit uplaćeno otprilike 10.000 kuna.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije