MATIJA PECOTIĆ

Hrvat koji je priredio senzaciju i ostvario prvu ATP pobjedu karijere ispao u Delray Beachu

Zadar: Na Višnjiku počele pripreme Davis cup reprezentacije
Foto: Dino Stanin/PIXSELL
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
16.02.2023.
u 08:05

Matija je rođen u Beogradu, a kad je imao tri godine njegovi su preselili na Maltu. Ondje se on i upoznao s tenisom, a nastavio ga je upražnjavati i tijekom studija na Princetonu od 2009. do 2013. godine. Nakon što je 2019. diplomirao na Harvardu, Pecotić je s diplomom u ruci odlučio dati profesionalnom tenisu još jednu priliku.

Hrvatski tenisač Matija Pecotić nije se uspio plasirati u četvrtfinale ATP turnira u Delray Beachu, uspješniji od njega u 2. kolu bio je Amerikanac Marcos Giron sa 6-3, 6-3. Turnir u Delray Beachu usprkos ovom porazu ostat će najveći uspjeh u karijeri za 33-godišnjeg Pecotića koji je dan ranije ostvario premijernu pobjedu na nekom ATP turniru svladavši drugog Amerikanca Jacka Socka, a prethodno je uspješno apsolvirao i kvalifikacije.

Možda i ključni trenuci dvoboja dogodili su se sredinom prvoga seta kada je kod rezultata 2-2 Pecotić izgubio gem na svom početnom udarcu, a onda u sljedećoj igri propustio tri prilike za povratak izgubljenog. U drugom setu Pecotić je izgubio servis kod vodstva Girona 2-1, no nije bio niti blizu "re-breaka" jer je ukupno osvojio samo četiri poena u pet servis-gemova Amerikanca u toj dionici meča.

REZULTATI, 2. KOLO:

Michael Mmoh (SAD) - Denis Šapovalov (Kan/3) 7-5, 3-6, 6-3

Mackenzie McDonald (SAD) - Yoshihito Nishioka (Jap/5) 6-3, 3-6, 6-2

Marcos Giron (SAD) - MATIJA PECOTIĆ (HRV) 6-3, 6-3

Miomir Kecmanović (Srb/4) - Nuno Borges (Por) 6-3, 7-5

Komentara 1

LI
liliZG
09:16 16.02.2023.

ljudi obično sa 30 završavaju sportske karijere, ne započinju ju

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije