Njemačka liga

Hrvat učinio nešto što još nikome dosad nije uspjelo! Bilo je čarobno

Andrej Kramarić u Dubrovniku
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
1/7
27.06.2020.
u 18:32

Napadač vatrenih je prvi igrač u povijesti Bundeslige koji je u Dortmundu zabio četiri gola za gostujuću momčad

Andrej Kramarić odigrao je jednu od najboljih utakmica u karijeri. Bila je to čarobna predstava hrvatskog reprezentativca u Dortmundu.

Kramarić je zabio četiri gola za Hoffenheim protiv Borussije (4:0) i tako sam srušio drugoplasiranu momčad njemačke lige.

Napadač vatrenih je prvi igrač u povijesti Bundeslige koji je u Dortmundu zabio četiri gola za gostujuću momčad.

Kramarić je postao i prvi igrač u povijesti Hoffenheima s četiri pogotka u jednoj utakmici njemačke lige.

Hrvat je prvi igrač koji je Borussiji zabio četiri gola još od Rudija Völlera. Legendarni njemački napadač to je isto učinio 7. prosinca 1984. u Werderovoj domaćoj pobjedi protiv Borussije. 

Kramarić je ove sezone ukupno zabio 12 golova za Hoffenheim. Hrvat je cijele sezone imao velikih problema s ozljedama, a najviše ga je mučilo koljeno, kasnije i gležanj.

Nakon subotnje čarolije Andrej Kramarić našao je svoje mjesto među hrvatskim igračima koji su zabili najviše golova na jednoj prvenstvenoj utakmici u nekoj od Liga petice.

Kramarić je na drugom mjestu zajedno s Josipom Skoblarom, koji je za Marseille dvaput zabio četiri gola i čak šest puta postigao 'hat-trick'. Skoblar je jedini naš igrač s 'Zlatnom kopačkom'.

Davor Šuker je za Real i Sevillu šest puta zabio po tri gola. No na vrhu tog popisa je Alen Peternac koji je prije 24 godine u pobjedi Valladolida u Oviedu (8:3) postigao pet pogodaka!

Peternac je trenutačno Jovićevićev pomoćnik u Dinamu.

>> Samo još tri osobe na svijetu znaju što i ovaj Hrvat, pogledajte kako to radi!

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar Admin smetlar
Admin smetlar
18:54 27.06.2020.

Bravo!Kak su se braća dalton šteli obogatit preko tvojih leđa!Naklon do poda kaj si napravil!

AN
antiekstremist
18:43 27.06.2020.

Svaka čast.

Avatar Point_of_view
Point_of_view
07:27 28.06.2020.

Bravo! Međutim, utakmica za Borussiu nije značila ništa, a Hoffenheim se borio ta Europaligu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije