Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 76
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
11 NAŠIH NOGOMETAŠA

Hrvati imaju velike šanse osvojiti Ligu prvaka. Rekorder Modrić i Cityev vatreni dvojac najveći favoriti

UEFA Super Cup - Manchester City Training
LOUIZA VRADI/REUTERS
01.09.2023.
u 22:08

Budući da su na kladionicama prva dva favorita za osvajanje Lige prvaka Manchester City i madridski Real, opravdano se nadamo da će se trofej ove sezone vratiti u ruke Hrvata, tko god to bio.

Nova sezona najjačeg klupskog nogometnog natjecanja je spremna. Znaju se svi klubovi Lige prvaka za sezonu 2023./2024. kao i ždrijeb natjecanja po skupinama, a znamo i koji će hrvatski igrači u elitnom europskom nogometnom razredu braniti boje svojih klubova. Znatno ih je manje nego prošle sezone, budući da je prošle sezone u Ligi prvaka bilo 39 hrvatskih nogometaša, a u ovoj će ih sezoni biti 11. Naravno, razlog je tome ponajviše to što smo prošle sezone u Ligi prvaka imali hrvatski klub, Dinamo, ali i bez pribrojavanja igrača hrvatskog prvaka naših je nogometaša u Ligi prvaka bilo puno više - 23.

Juranović u debitantu

Bez obzira na to, Hrvati ove sezone imaju dobre šanse osvojiti Ligu prvaka i nastaviti niz koji je prošle sezone prekinuo Manchester City. Podsjetimo, Hrvatska je 11 godina zaredom imala među igračima osvajače Lige prvaka, a prošle je sezone taj niz prekinut, premda smo imali igrača u finalu - Marcela Brozovića u Interu.

I sad baš s Manchester Cityjem naši nogometaši imaju mogućnost vratiti se osvajanju trofeja Lige prvaka, jer su, kao što znamo, ovog ljeta pod pasku Pepa Guardiole na Etihad došli hrvatski reprezentativci Joško Gvardiol i Mateo Kovačić. Upravo je Gvardiol komentirao taj spomenuti hrvatski niz u natjecanju i želju za osvajanje najprestižnijeg klupskog trofeja na Starom kontinentu.

Soccer Football - Premier League - Manchester City v Newcastle United - Etihad Stadium, Manchester, Britain - August 19, 2023 Manchester City's Josko Gvardiol reacts REUTERS/Phil Noble EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club /league/player publications. Please contact your account representative for further details. Photo: Phil Noble/REUTERS
Foto: Phil Noble/REUTERS

- Volio bih barem jednom u karijeri osvojiti Ligu prvaka. Znam da je upravo City prekinuo niz naših igrača koji su osvajali Ligu prvaka. Vrijeme je da Kova i ja to promijenimo - rekao je stoper hrvatske reprezentacije čijim je prelaskom iz Leipziga u City ovog ljeta postignut rekordan transfer (90 milijuna eura) za nekog braniča u povijesti nogometa.

A rekord za najviše osvojenih naslova Lige prvaka među Hrvatima drži neuništivi 37-godišnji kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić, koji u toj statističkoj rubrici može postati općeniti rekorder. Uz Benzemu, Ronalda i još 16 igrača, Modrić je na drugom mjestu vječne ljestvice osvajača Lige prvaka s pet trofeja, a na vrhu je Paco Gento sa šest. Također, Luka ulazi 13. put u to natjecanje, a sa 117 odigranih utakmica je na 21. mjestu vječne ljestvice te bi ove sezone mogao preteći legende poput Ibrahimovića, Buffona, Seedorfa... te ući među 15.

VEZANI ČLANCI:

Među Hrvatima koji su već osvojili Ligu prvaka tu je i Ivan Rakitić, kapetan Seville, koja je mjesto u tom natjecanju izborila osvajanjem Europske lige, pa će tako španjolski klubovi imati čak pet predstavnika. Od Hrvata u španjolskim klubovima, u Ligi prvaka bi mogao igrati i pričuvni vratar madridskog Atletica Ivo Grbić.

Zanimljivo je da, za razliku od proteklih sezona u kojima je bilo po pet-šest hrvatskih igrača u Ligi prvaka iz njemačkih i talijanskih klubova, ove sezone imamo samo po jednog igrača iz njemačke i talijanske lige. Josip Juranović postao je nezamjenjiv u berlinskom Unionu koji je jedan od dva ovosezonska debitanta (uz Antwerp), dok Toma Bašić u Laziju trenutačno nije u planovima trenera Maurizija Sarrija, ali želi ostati i nametnuti se.

City i Real favoriti

Nizozemska i portugalska liga također nam u Ligi prvaka donose po jednog predstavnika. Donedavni igrač Dinama Luka Ivanušec trebao bi postati nova zvijezda nizozemskog prvaka Feyenoorda, dok se Petar Musa nastavlja boriti za svoje minute u sastavu Benfice, a odlaskom Goncala Ramosa u PSG počeo ih je dobivati sve više.

Za kraj nam preostaju dva hrvatska mlada dragulja koja igraju u austrijskom klubu Salzburgu te tako nastavljaju niz sezona i nastupa u Ligi prvaka; centarfor Roko Šimić zadovoljio je na posudbi u Lieferingu i očekuje se njegovo preuzimanje pozicije u prvih 11 nakon odlazaka Šeška i Okafora, te veznjak Luka Sučić koji je jako važan za austrijsku momčad, no još se vraća nakon teške ozljede i operacije koljena.

Budući da su na kladionicama prva dva favorita za osvajanje Lige prvaka Manchester City i madridski Real, opravdano se nadamo da će se trofej ove sezone vratiti u ruke Hrvata, tko god to bio.

 
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije