Prvenstvo pred vratima

Hrvatska je dvaput igrala u finalu SP-a: Oba puta izgubili smo od Danske

Varaždin: Hrvatska i Njemačka u finalu Europskog prvenstva rukometaša do 19 godina
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/2
31.07.2023.
u 23:00

- Naravno, prvi cilj je pobijediti u sve tri utakmice u skupini i tako u drug krug prenijeti sve bodove. Portugal je sigurno kvalitetan i to će biti naša najzahtjevnija utakmica u skupni - rekao je Krešo Ivanković, izbornik Hrvatske.

Sve je spremno za još jedno veliko rukometno natjecanje u Hrvatskoj. Od 2. do 13. kolovoza u Opatiji, Rijeci, Koprivnici i Varaždinu održat će se Svjetsko prvenstvo za igrače do 18 godina.

Hrvatska reprezentacija igrat će skupinu u Varaždinu, a suparnici su nam Alžir (2. kolovoza u 19.30), Ruanda (4. kolovoza u 19.30) i Portugal (5. kolovoza u 19.30). Uoči SP-a izabranici Kreše Ivankovića odigrali su tri prijateljske utakmice. Pobijedili smo Maroko (33:26) i Egipat (34:30), a u drugom susretu protiv Egipta upisali smo poraz (18:21).

GALERIJA Hajduk slavio protiv Rijeke u Jadranskom derbiju pred više od 30 tisuća ljudi

Varaždin: Hrvatska i Njemačka u finalu Europskog prvenstva rukometaša do 19 godina
1/8

– Iza nas su dugačke i naporne pripreme. Cijeli srpanj proveli smo na pripremama u Đurđevcu, Prelogu i Varaždinu. Svi jedva čekamo prvu utakmicu i moram istaknuti da smo spremni. Naravno, prvi cilj je pobijediti u sve tri utakmice u skupini i tako u drug krug prenijeti sve bodove. Namjerno smo igrali zadnje prijateljske utakmice s afričkim reprezentacijama jer nas u skupni čekaju Alžir i potpuna nepoznanica Ruanda. Portugal je sigurno kvalitetan i to će biti naša najzahtjevnija utakmica u skupni – rekao je Krešo Ivanković, izbornik Hrvatske.

Hrvatska je dvaput igrala u finalu Svjetskog prvenstva do 18 godina. Prvi put 2007. u Bahrinu kada smo u finalu izgubili od Danske (26:27), a drugi put 2013. u Mađarskoj kada smo u finalu izgubili opet od Danske (26:32). U obje generacije dobili smo niz sjajnih igrača.

VEZANI ČLANCI:

U Bahreinu prije 16 godina igrali su Domagoj Duvnjak, Manuel Štrlek, Igor Karačić, Ivan Pešić, a u Mađarskoj 2013. godine nositelji
igre bili su Lovro Mihić, Ante Kuduz, Marko Mamić, Lovro Jotić, Ivan Vida, Josip Božić-Pavletić...

Uz dva srebra imamo i jednu broncu iz 2005. godine kada smo u susretu za treće mjesto svladali Dansku (32:31) te jedno četvrto mjesto iz 2017. kada smo u Gruziji u susretu za broncu izgubili od Danske (29:30). U toj generaciji igrali su Marinović, Jaganjac i Lučin. Dakle, u svim utakmicama za medalju igrali smo protiv Danaca. 

VIDEO Sprema se veliki preokret s Livakovićevim transferom? U priču se uključio još jedan klub

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije