Croatia Rally

Hrvatska može vratiti domaćinstvo jedne od najvećih manifestacija, evo što trebamo napraviti

Proglašenje pobjednika - INA Zagreb WRC Croatia 2024.
Foto: Josip Regovic/PIXSELL
1/6
02.08.2024.
u 10:34

Nakon što Hrvatska nije na vrijeme dostavila odgovarajuće garancije FIA i WRC promotor isključili su Croatia Rally iz kalendara u idućoj sezoni, a rally utrke u 2025. premjestili u Saudijsku Arabiju, Paragvaj i na Kanarske Otoke.

Hrvatski organizatori automobilističkih utrka Croatia Rally zaprimili su od Svjetske automobilističke federacije (FIA) i WRC promotora rok do kojeg moraju dostaviti sve potrebne lokalne garancije kako bi se u Hrvatskoj 2025. održalo Europsko rally prvenstvo (ERC), a 2026. i 2027. ponovno Svjetsko rally prvenstvo odnosno WRC Croatia Rally. Rok za predaju garancija istječe 29. kolovoza ove godine.

“U skladu s nedavnim razgovorima i pregovorima, sa zadovoljstvom možemo ponuditi Croatia Rallyju poziciju u kalendaru FIA Europskog Rally Prvenstva (ERC) za 2025. godinu, a zatim i povratak u Svjetsko Rally Prvenstvo (WRC) 2026. i 2027. godine… Bez sudjelovanja u ERC-u 2025. godine, naknadna pozicija u kalendaru WRC-a nije moguća”, navodi WRC promotor u svom pismu te naglašava kako je za finalizaciju dogovora važno dostaviti “pisane garancije relevantnog vladinog tijela”.

„Iskreno se nadam kako ćemo do zadanog roka, znači do 29. kolovoza uspjeti ishodovati sve potrebne službene garancije kojima će Vlada Republike Hrvatske i Ministarstvo turizma i pporta podržati nastavak održavanja WRC Croatia Rallyja. Ponovno ću istaknuti kako se ekonomske i marketinške koristi za Hrvatsku zahvaljujući WRC Croatia Rally mjere u stotinama milijuna eura te kako je snimke Hrvatske putem TV prijenosa i snimki u samo jednom izdanju događaja vidjelo gotovo sto milijuna gledatelja u 165 zemalja diljem svijeta. Zahvaljujem Vladi i Ministarstvu turizma na dosadašnjoj podršci te vjerujem, nakon sastanaka koje smo imali posljednjih nekoliko tjedana, da potpora ipak neċe izostati. Zahvaljujem Gradu Zagrebu i drugim predstavnicima županija i gradova koje su odlučile podržati ERC Croatia Rally iduće godine te povratak WRC-a u 2026. i 2027. na hrvatske ceste“, istaknuo je predsjednik organizacijskog odbora Croatia Rallyja Daniel Šaškin.

Podsjećamo, nakon što Hrvatska nije na vrijeme dostavila odgovarajuće garancije FIA i WRC promotor isključili su Croatia Rally iz kalendara u idućoj sezoni, a rally utrke u 2025. premjestili u Saudijsku Arabiju, Paragvaj i na Kanarske Otoke.

>> Pogledajte tetovaže vatrenih

Proglašenje pobjednika - INA Zagreb WRC Croatia 2024.
1/13
 
 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije