Danas ždrijeb kvalifikacija za rukometni EP 2024.

Hrvatska nositelj, nema opasnosti od teškog ždrijeba

Varaždin: Održano druženje u sklopu priprema Hrvatske seniorske rukometne reprezentacije
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/3
31.03.2022.
u 17:12

Prve dvije reprezentacije iz svake skupine izravno će se plasirati na Europsko prvenstvo, uz još četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije

U Berlinu će se od 18 sati održati ždrijeb kvalifikacijskih skupina za plasman na europsko prvenstvo u rukometu čiji će domaćin biti Njemačka od 10. do 28. siječnja 2024. godine. Hrvatska je svrstana među nositelje, uz Norvešku, Francusku, Sloveniju, Mađarsku, Portugal, Island i Austriju. S tim reprezentacijama ne možemo biti u istoj skupini.

Ukupno će u ždrijebu biti 32 reprezentacije koje će biti podijeljene u osam skupina. Prve dvije reprezentacije iz svake skupine izravno će se plasirati na Europsko prvenstvo, uz još četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije. Na EP su se već kvalificirale Njemačka (domaćin), te Švedska, Španjolska i Danska (prve tri s EP-a 2022. godine).

Prva dva kola kvalifikacija igrat će se u listopadu ove godine, treće i četvrto igra se u ožujku, a peto i šesto u lipnju 2023. Za Hrvatsku bi najlakši ždrijeb bio da u skupinu iz ostalih šešira izvuku Ukrajinu, BiH i Luksemburg, a najteža skupina bila bi budemo li s Nizozemskom, Rumunjskom i Belgijom. U svakom slučaju sve osim izravnog plasmana na EP bilo bi veliko iznenađenje.  

>> Preminula dvomjesečna beba koju su s teškim ozljedama doveli u KBC Zagreb

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije