HRVATSKA - RUSIJA OD 18.10

Hrvatska protiv čak osam ruskih stokilaša

Ivan Čupić
Igor Kralj/PIXSELL
23.01.2010.
u 12:05

U posljednjoj utakmici u skupini Hrvatska danas igra protiv Rusije. Pobjeda bi značila da bi naši rukometaši u drugi krug, u Beč, prenijeli četiri boda.

U posljednjoj utakmici u skupini Hrvatska danas igra protiv Rusije. Pobjeda bi značila da bi naši rukometaši u drugi krug, u Beč, prenijeli četiri boda. Zanimljivo je da Hrvatska nikad nije svladala Rusiju na europskim prvenstvima.

Od pet utakmica, samo je jednom igrala neodlučeno, a najteži poraz doživio je kao izbornik Velimir Kljaić 1998. godine (14:29). Na svjetskim prvenstvima bili smo uspješniji (četiri pobjede i dva poraza). Červar je uvijek dobro prolazio s Rusima, u pet utakmica samo je jednom izgubio.

– Da bismo ih pobijedili, moramo igrati kao protiv Norveške. Imaju opasne pucače Rastvorceva i Igropula i na njih moramo paziti – rekao je Lino Červar.

Rusi su najteža momčad na prvenstvu. Prosjek im je 98 kilograma. U sastavu imaju osam igrača težih od sto kilograma.

– Teški su i grubi u obrani, ali mi smo brži. Ne smijemo s njihovom obranom često dolaziti u kontakt – rekao je Ivan Čupić.

Ulaznica za tu utakmicu odavno nema.

– Očekujem 3000 naših navijača, a pred njima ne smijemo izgubiti – ističe Čupko, koji će se kao i svi ostali reprezentativci razveseliti povratku Blaženka Lackovića. Červar se odlučio upravo Laca prijaviti kao 16. igrača za susret s Rusima i tako upotpuniti hrvatski kadar.

Alilović drugi vratar prvenstva, Gojun drugi najbolji bloker

Nakon dva kola, Mirko Alilović je po uspješnosti obrana na drugome mjestu. Obranio je 42 posto udaraca, a ispred njega je Poljak Szmal s 44 posto, dok je iza njega veliki Omeyer s 38 posto.

Po broju blokada Jakov Gojun je dostojno zamijenio Dominikovića. Trenutačno je drugi sa pet blokada, iza Rusa Rastvorceva sa šest. Najbolji strijelac je Ukrajinac Onufrijenko s 20 pogodaka, a naš najbolji strijelac je Drago Vuković s devet pogodaka. Zbog čudnog sudačkog kriterija, Igor Vori je zbog šest probijanja treći na listi izgubljenih lopta.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Topgen
Topgen
12:24 23.01.2010.

Ako se ne varam Rusi su izgubili od Norveske , koju smo mi nabili ..... Uostalom , pobjeda i nije imperativ , zasto ginuti prije finalne bitke ?

IN
Inspector
12:42 23.01.2010.

Sta se ima toliko bojati od tih Rusa, nemaju oni vise tu momcad od 1998. i Norveska ih je dominirala u prosloj igri, ne vidim da oni imaju sanse protiv nas.

HA
hanna
16:48 23.01.2010.

to si dobro rekao SAMOkretenu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije