BILLIE JEAN KING CUP

Hrvatska protiv Srbije igra odlučujući dvoboj za plasman u elitno društvo

Osijek: Završen je humanitarni turnir Hrvatski Premier Tenis
Dubravka Petric/PIXSELL
15.04.2022.
u 14:43

U Antalyji su hrvatske tenisačice ovog petka pobijedile Austriju. Do ključna dva boda hrvatska reprezentacija je došla pobjedama u pojedinačnim mečevima.

Hrvatske tenisačice u subotu će igrati protiv Srbije. U pitanju je razigravanje i ključni ogled za potencijalni plasman u viši rang Billie Jean King Cupa.

U Antalyji su hrvatske tenisačice ovog petka pobijedile Austriju. Do ključna dva boda hrvatska reprezentacija je došla pobjedama u pojedinačnim mečevima. Prvo je Donna Vekić svladala Sinju Kraus 7-5, 6-3, dok je ključni drugi bod donijela Petra Martića svladavši Juliju Grabher 6-2, 6-4.

Time je Hrvatska osigurala drugo mjesto u svojoj skupini B i prije meča parova, a drugo mjesto donosi subotnji meč dodatnog razigravanja s drugoplasiranom reprezentacijom iz skupine A.

To je, pak, postala Srbija koja je također nakon dva pojedinačna meča vodila 2-0 protiv domaćina Turske. Prvo je Lola Radivojević svladala Aylu Aksu 6-4, 6-4, a potom je Aleksandra Krunića sa 6-7(6), 6-0, 6-3 bila bolja od Ipek Oz.

Mađarska i Slovenija su se kao pobjednici skupina u Antalyji direktno plasirali u play-off Billie Jean King Cupa, koji će se održati tijekom studenoga ove godine (za plasman u Svjetsku skupinu 2023.), dok će im se još pridružiti bolji iz dvoboja Hrvatske i Srbije.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije