Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GORAN PERKOVAC

Hrvatski izbornik okupio reprezentaciju: Žao mi je što nam je dosta igrača otkazalo

Zagreb: Predstavljen novi izbornik rukometne reprezentacije, Goran Perkovac
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/4
13.06.2023.
u 15:19

"Žao mi je što je dosta igrača otkazalo, nisu otkazali igrači nego klubovi, ali drago mi je da je veći dio došao. Želim što prije početi i da oformimo B reprezntaciju iz koje bi se prelazilo bez problema u A reprezentaciju. Igraći bi znali kako se igra, ne bi se trebali uigravati", kazao je izbornik Perkovac.

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Goran Perkovac okupio je u  Zagrebu 15 igrača na posljednjem kontrolnom okupljanju prije ljetne stanke.  Riječ je uglavnom o igračima koji su bili ili su na širem popisu onih na koje izbornik računa za akcije reprezentacije koje uskoro dolaze.

Kao što se moglo očekivati, s osnovnog popisa koji je objavljen prije dva tjedna, otpao je dio igrača zbog ozljeda i umora nakon naporne sezone, odnosno molbe klubova da ih se dodatno ne opterećuje. Budući da je Hrvatskom rukometnom savezu suradnja s klubovima iznimno važna, a ovaj tjedan nije službeni po kalendaru EHF-a, nije se inzistiralo na njihovom dolasku.

"Žao mi je što je dosta igrača otkazalo, nisu otkazali igrači nego klubovi, ali drago mi je da je veći dio došao. Želim što prije početi i da oformimo B reprezntaciju iz koje bi se prelazilo bez problema u A reprezentaciju. Igraći bi znali kako se igra, ne bi se trebali uigravati", kazao je izbornik Perkovac.

"Trenirat ćemo oštro, obranu, kontru, napad, vraćanje u obranu da vidimo kako ti dečki podnose zahtjevne treninge. Nadam se da mogu, odigrali su dobro u ligi i zaslužuju ovu šansu. Mi očekujemo Hrvatsku koja bolja nego što je bila i do Europskog prvenstva se mora iskristalizirati ta ekipa", dodao je.

Reprezentacija će do 18. lipnja boraviti u Westin hotelu i dvaput dnevno trenirati u Kutiji šibica. Plan i želja izbornika je da sve te igrače uvede u sustav rada i treninga reprezentacije, ali i da s njima uigrava napadačke i obrambene formacije.

Evo popisa muške seniorske reprezentacije za ovo kontrolno okupljanje:

FILIP PERIĆ – MRK SESVETE
VLADIMIR GOŠIĆ – RK RUDAR
FRAN LUČIN – RK VOJVODINA
DAVOR ĆAVAR- RK PPD ZAGREB
ANTE IVANKOVIĆ – RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO
LUKA MOSLAVAC – RK NEXE
MATEJ HRSTIĆ – LIMOGES HANDBALL
IVANO PAVLOVIĆ – RK IZVIĐAČ LJUBUŠKI
PATRIK MARTINOVIĆ – RK CELJE PIVOVARNA LAŠKO
FRAN MILETA – RK NEXE
TOMISLAV KUŠAN – LIMOGES HANDBALL
GIANFRANCO PRIBETIĆ – RK NEXE
GOTI MARIČIĆ – MRK TROGIR
PAOLO KRALJEVIĆ – RK PPD ZAGREB
BORNA MANCI MIČEVIĆ – RK NEXE
REZERVNI IGRAČI (DOLAZE U SLUČAJU NAKNADNOG POZIVA):

NIKOLA JELOVČIĆ – MRK SESVETE
ROKO TRIVKOVIĆ – MRK TROGIR

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije