KOMENTAR KATALINIĆA I PAMIĆA

Hrvatski stručnjak o utakmici Dinama i Hajduka: Meni to čak postaje neregularno, nije pošteno

Hajduku pripao derbi: Livaja i Sahiti srušili Dinamo, Maksimirom letjele baklje
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
1/7
09.02.2022.
u 12:07

O puno toga odlučivat će se u derbijima, drži Ivan Katalinić i kaže da je sad velika odgovornost na Hajduku jer je puno novca uloženo, a može ga vratiti samo naslov prvaka

Tijekom ovoga nogometnog prvenstva vrlo je brzo postalo jasno da ćemo imati napetu borbu za naslov prvaka, da su četiri kluba u toj borbi. Na kraju jesenskog dijela prvenstva Dinamo se vratio na vrh ljestvice, bio je bodovno izjednačen s Rijekom i Osijekom, a nakon dva kola nastavka prvenstva sam je na vrhu s tri boda više od Rijeke i Osijeka te pet bodova više od Hajduka, s time da plavi i bijeli moraju još igrati zaostalu međusobnu utakmicu.

U ta dva prva proljetna kola Dinamo i Hajduk imali su maksimalni bodovni učinak, Rijeka je izgubila od Dinama, a Osijek od Slavena Belupa. K tome, sad nas još idući vikend čeka izravni sudar Osijeka i Rijeke, dakle, bar jedan će klub u utrci za naslov prvaka izgubiti bodove.

Važni međusobni susreti

I prije nego što je Nikola Kalinić postao igrač Hajduka te tako još pojačao momčad trenera Valdasa Dambrauskasa, dojam je bio da su Splićani postali najveći konkurenti plavima. Slično misli i Igor Pamić.

- Sva četiri kluba u borbi za naslov prilično su dobri, ali Dinamo i Hajduk ipak su sada u prednosti. Donedavno mi je Osijek bio prvi do Dinama, ali s posljednja dva pojačanja, Ferrom i Kalinićem, Hajduk postaje jako opasan - kaže Igor Pamić, nekadašnji napadač Dinama i hrvatske reprezentacije.

Može li Hajduk sada ugroziti i Dinamo?

- Mislim da može, ali ne treba prerano zaključivati. Moj je dojam da bi se o puno toga moglo odlučivati u međusobnim utakmicama Dinama i Hajduka, možda baš u onoj koja jesenas nije igrana. Kad bi Dinamo u njoj pobijedio, nastao bi golem pritisak na Hajduk, no da Hajduk pobijedi, došao bi u odličnu poziciju. Ne treba otpisivati ni Osijek, on igra pragmatično, zna pobjeđivati. Rijeka, sudeći prema onome što je napravila u prijelaznom roku, ima najslabiju momčad. No, sve su te četiri momčadi dobre i mislim da neće puno gubiti bodove na takozvanim manjim utakmicama - kaže Pamić

Nakon kiksa kod Slavena Belupa, na gostovanju kod Hrvatskog dragovoljca zviždalo se igračima Nenada Bjelice, što se strategu Osijeka nije nimalo svidjelo.

- Nije to dobro, iako mislim da neće utjecati na rezultat Osijeka. U svakom slučaju, nije dobro da ima nesuglasica između navijača i momčadi, a nije dobro ni kad se igrači i trener time počnu baviti. Ne znam zašto se to uopće događa kad je Osijek u vrhu, kad se bori za naslov. Jasno je da ima pritiska, puno se ulaže i svi žele trofej, ne možete svaki put uspjeh odgađati za sljedeću sezonu - zaključio je Pamić.

U vrijeme kad se u Hajduku predstavljao Nikola Kalinić, osluhnuli smo je li u Splitu nastala bura zbog dolaska bivšeg reprezentativca.

- Bura je oko Kalinića i Hajduka, ali i ona prava. Naravno da je sad euforija, a to vam je tako kad prvenstvo nije osvojeno 17 godina, samo pokoji trofej u Kupu, a sad se svima čini da bi se nešto moglo dogoditi - javio nam se bivši trener Hajduka Ivan Katalinić.

I Katalinić drži da je Hajduk uz Dinamo sad najveći kandidat za osvajanje naslova prvaka.

Hajduk je puno uložio

- Mislim da jest kandidat za naslov, ali ne smije se zaboraviti da Dinamo ima čak pet bodova prednosti, a to je velika prednost. Držim da će se u derbijima Hajduka i Dinama o puno toga odlučivati. Tu je i njihova zaostala utakmica, ali prije će igrati treći međusobni susret nego taj zaostali koji se trebao igrati prvi. Meni to čak postaje neregularno, nije pošteno ni prema ostalim klubovima, mogla se ta utakmica igrati i ovaj tjedan.

Dolazak Nikole Kalinića velika je priča našeg nogometa, svi kalkuliraju kako će se snaći zajedno on i Livaja.

- Ma nije to problem, Kalinić je špica, a Livaja može igrati na bilo kojoj ofenzivnoj poziciji. Hajduk je dolaskom Kalinića dobio iskusnog igrača koji je igrao u velikim klubovima. Bez obzira na njegove 34 godine, riječ je o velikom pojačanju. No, sad je sve to postalo jako odgovorno, puno je novca uloženo, a može ga vratiti samo naslov prvaka. U Splitu se sad samo to čeka, takva je atmosfera, stadion će stalno biti pun. Ma, samo neka se nešto dobro događa - kaže Katalinić i predviđa napeti rasplet prvenstva.

- Osijek je kiksao u susretu sa Slavenom Belupom, mogla bi mu jako faliti ta tri boda jer mislim da četiri vodeća kluba neće rasipati bodove. Odlučujuće će biti međusobne utakmice, već sad nas čeka prvi derbi, između Osijeka i Rijeke - zaključio je Ivan Katalinić.

Ključne riječi

Komentara 28

Avatar Bell940
Bell940
12:15 09.02.2022.

Sanjati i maštati je dopušteno i besplatno

DU
Deleted user
16:16 09.02.2022.

Pitanje za Uskok, odakle hajduku novac???? Proslu godinu je prikaao minus od 50 milijuna, a kupuje igrace - odakle dolazi novac - pranje love???

VJ
vjerni86
16:11 09.02.2022.

bilo bi posteno da igraju samo igraci koji su bili registrirani na dan odgode utakmice

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije