Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HONORARI U HNL-U

Hrvatski suci pod ogromnim su pritiskom, a evo koliko zarade za jednu utakmicu

Varaždin: Utakmica NK Varaždina i Hajduka u 24. kolu SuperSport HNL-a
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
1/6
28.02.2024.
u 13:00

U SuperSport HNL-u naknada za glavnog suca iznosi 500 eura po utakmici, dok pomoćni suci dobivaju po 280 eura. Četvrti sudac prima 120 eura, VAR sudac 280 eura, a AVAR 140 eura. Delegat i kontrolor zarađuju po 200 eura.

U proteklih nekoliko dana nogometni suci su opet u središtu pozornosti sportskih fanatika. Sve je krenulo nakon utakmice Varaždina i Hajduka koja je završila 1:1, a gosti su se žalili na suđenje Frana Jovića. U utorak je i Hajduk na svojoj digitalnoj platformi Hajduk TV objavio cjelovite snimke komunikacije VAR sobe i Jovića zatraživši od Marića pojašnjenja spornih situacija s te utakmice, ali i očitovanje predsjednika HNS-a Marijana Kustića. Hajduk je od Marića zatražio odgovore zašto je Varaždinu priznat gol za 1-0, zašto je poništen gol Marka Livaje i zašto nije dosuđen kazneni udarac za splitski klub nakon igranja rukom domaćeg igrača.

Oglasio se i Hrvatski nogometni savez (HNS) najavivši kako će podnijeti prijavu nadležnim državnim tijelima od kojih očekuje da istraže te utvrde tko je, kako i zbog čega neovlašteno skinuo, zlonamjerno obradio i dostavio medijima audio snimke komunikacije.

Iz produkcijske kuće Croatel, koja je zadužena za produkciju utakmica, tvrde kako nisu nikome dostavili snimke, poručivši kako smatraju da je "nedopustivo da se snimke iz VAR sobe prosljeđuju bilo kome osim ovlaštenim stranama prema zaključenom ugovoru."

Zanimljivo, u srijedu su se u javnosti pojavile nove snimke iz VAR sobe, ovoga puta s utakmice Dinamo - Rijeka. Radi se o situaciji gdje je sudac Dario Bel pokazao žuti karton golmanu Dinama Ivanu Nevistiću zbog prekršaja na napadaču Rijeke Franji Ivanoviću.

Zanimljivo je onda pogledati koliko zapravo zarađuju suci u domaćoj ligi. U SuperSport HNL-u naknada za glavnog suca iznosi 500 eura po utakmici, dok pomoćni suci dobivaju po 280 eura. Četvrti sudac prima 120 eura, VAR sudac 280 eura, a AVAR 140 eura. Delegat i kontrolor zarađuju po 200 eura.

Ključne riječi

Komentara 4

Avatar mlijeko
mlijeko
13:24 28.02.2024.

Kakvi su nam klubovi, predsjednici tih klubova, igrači, navijački novinari, suci su nam odlični.

Avatar Diktatura pederijata
Diktatura pederijata
14:05 28.02.2024.

4 utakmice 2000 eura mjesečno. Neki bi majku prodali za 200.

BO
boris48astrid
14:13 28.02.2024.

cijela mjesečna penzija sa 40god. radnog staža a ovi dobiju za vuru i pol šetkaranja po igralištu

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije