POVIJESNI USPJEH

Hrvatski trener kreirao najveću senzaciju Eurobasketa i srušio svjetske prvake

EuroBasket Championship - Group A - Spain v Belgium
IRAKLI GEDENIDZE/REUTERS
04.09.2022.
u 18:37

Hrvatski trener Dario Gjergja ostvario je najveću pobjedu u karijeri i prvu senzaciju na ovogodišnjem Eurobasketu. 

Košarkaši Belgije pod vodstvom hrvatskog izbornika pobijedili su na favoriziranu Španjolsku s 93:83 (11:15, 22:17, 21:25, 19:26).

Belgija ima dvije pobjede u tri utakmice, baš kao i Španjolska i Crna Gora, te će vjerojatno proći skupinu nakon velikog podviga. 

Dario Gjergja u Belgiji radi već godinama kao trener Oostendea, a već je četiri godine izbornik. Španjolska je stigla ovo natjecanja u okrnjenom sastavu, nema braće Gasol, između ostalog ozlijeđeni su Rubio, Llull, Claver...

Inače, radi se o aktualnim svjetskim prvacima i brončanima s posljednjeg turnira 'starog kontinenta'. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije