NOVO POGLAVLJE

Hrvatski vratar sjajno odradio posao u Azerbajdžanu. Sada je otišao u Poljsku

Ivan Brkić
Foto: ustupio: Ivan Brkić
1/3
11.07.2024.
u 14:06

- Očekujem da ću ovdje braniti na najvišoj razini jer sam u najboljim godinama i odličnoj formi - kaže Ivan

Nakon dvije i pol godine provedene u Neftciju iz Bakua, hrvatski nogometni vratar Ivan Brkić (29) promijenio je klub. Potpisao je dvogodišnji ugovor s novim poljskim prvoligašem Motorom iz Lublina. Poljaci su Neftciju za taj prijelaz platili odštetu u iznosu od 150.000 eura.

- Neftci će uvijek imati posebno mjesto u mom srcu, ali oni žele forsirati domaćeg mladog vratara (u Azerbajdžanu se mora poštovati određena kvota domaćih igrača, a kvalitetnih veznjaka ili napadača nemaju - op. a.), pa sam odlučio otići. Imao sam ponude iz Grčke, Mađarske i s Cipra, ali izabrao sam Motor, jer sam shvatio da je to iznimno ambiciozna sredina - ističe Brkić koji je u Neftciju zabilježio 68 nastupa i bio je najbolje ocijenjeni vratar prvenstva. Ivan je u jednom trenutku bio i kapetan Neftcija, a vise puta igrač kola.

GALERIJA Dinamovci treniraju po paklenim vrućinama, a večeras ih čeka pakao: Zaigrat će na +35

Ivan Brkić
1/10

Novi klub ponudio mu je nešto bolje financijske uvjete, iako to nije bilo presudno. Važno mu je da brani i da je u "izlogu". 

- Očekujem da ću ovdje braniti na najvišoj razini jer sam u najboljim godinama i odličnoj formi - kaže Ivan, čiji su roditelji ratnih godina prognani iz Ljubije (BiH), pa su se skrasili u Vojniću, a on je vratarsku karijeru započeo u Karlovcu.

Branio je i za hrvatsku U-19 i U-21 reprezentaciju, zamalo u doba Roberta Prosinečkoga stao na vrata BiH, čije državljanstvo također ima (tada je branio za mostarski Zrinjski), ali je ipak ostao u redu koji čeka za jedinicu među vatrenima.

Sudeći prema tekstovima u poljskim medijima, Motor ima mladu momčad bez velikih zvijezda. Ivan bi na gol trebao stati već 21. srpnja u susretu prvog kola poljskog prvenstva protiv Rakowa. Stadion je kapaciteta 15.000 gledatelja i gotovo je - kroz pretplatu - već rasprodan.

VIDEO Grci žele Petkovića, ali nemaju novca. Cjenkanje? U Dinamu su jasni - to ne dolazi u obzir

Komentara 1

Avatar Rimtutituki
Rimtutituki
17:53 12.07.2024.

Krenuo na zapad!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije