Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 98
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOTAKNUO SE TOGA

Hrvatu zamjeraju jer je još 1991. nastupao za Jugoslaviju: 'Prihvaćam to kao grešku'

Sarajevo: Tomislav Ivković novi je trener Željezničara
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/5
09.06.2024.
u 15:27

- Ja sam totalno apolitičan i u tim nekim situacijama nisam bio upoznat i nisam znao što se sve dešavalo - rekao je u emisiji HTV-a

Legendarni vratar Dinama i nogometne reprezentacije bivše države, Tomislav Ivković, gostovao je ove nedjelje u HTV-ovoj emisiji Nedjeljom u 2. Danas je Ivković televizijski komentator, ekspert koji će u HTV-ovim emisijama analizirati Europsko prvenstvo koje za pet dana počinje u Njemačkoj.

Pamti se Ivkovića iz igračkih dana, branio je za Jugoslaviju na SP-u 1990. godine i u čuvenoj utakmici protiv Argentine dvaput branio jedanaesterce Diegu Maradoni, jednom od najvećih nogometaša svih vremena. Ivković je bio prvak Jugoslavije s Dinanom, ali i sa Crvenom zvezdom. 

Pamti se i Ivkovićev sukob s Miroslavom Blaževićem zbog kojeg je svojedobno nakon titule 1982. napustio Dinamo. To je ujedno nazvao i najtežim danom u životu.

VIDEO: Ovo može samo Hrvatska! Pogledajte spektakularan prizor s našeg najvišeg nebodera

"Odrastao sam u Zagrebu, moji baka i deda došli su iz Dalmacije. Bili su pošteni i marljivi ljudi koji napravili čuda u privatnom životu. Uvijek su me odgajali da su Dinamo i Hajduk naša dva bratska kluba. Imam toliko prijatelje hajdukovaca, i među igračima u ono vrijeme, danas sve utakmice Dinama i Hajduka gledam zajedno s hajdukovcima u jednom našem kvartovskom kafiću i mržnja mi je neshvatljiva", rekao je Ivković.

"Danas je generalno manje strpljenja, manje druženja, mladi sjede za stolom s mobitelima, manje komuniciraju. Ne bih zapravo rekao ni da vlada mržnja, da Dinamo mrzi Hajduk ili Hajduk Dinamo. Kod Hajduka je to više jedna frustracija, tuga, jad i čemer jer ih nema nigdje 19 godina. Ne mogu to prihvatiti, da jedna institucija poput Hajduka nije uspješna", dodao je.

Zamjeraju mu zbog toga što je još u rujnu 1991. branio za Jugoslaviju, kada je već trajao rat u Hrvatskoj:

"Shvaćam da nekima to nije dobro palo. Prihvaćam to kao grešku. Ja sam totalno apolitičan i u tim nekim situacijama nisam bio upoznat i nisam znao što se sve dešavalo. Kad sam već tamo otišao išao sam se zahvaliti jednom velikom čovjeku Ivici Osimu i pozdraviti s dečkima koji nisu imali veze s onim što se dešavalo", rekao je Ivković.

Sarajevo: Tomislav Ivković novi je trener Željezničara
1/3

Komentara 21

Avatar nathanael.opet
nathanael.opet
16:56 09.06.2024.

e moj ivkoviću... nisi bio upoznat s onim što se događalo???? u rujnu 1991. igraš za jugoslaviju, a već godinu dana Hrvatska krvari... krvavi Uskrs na Plitvicama 31.03. ...ubijeno 12 redarstvenika u borovu naselju 02.05. ... referendum o suverenosti održan 19.05. ... pokolj u Dalju... okupirana cijela Baranja, Pakrac, Tenja, Kijevo... i ti nisi bio upoznat? ... bolje da si šutio.

DU
Deleted user
16:39 09.06.2024.

Sve pet,ali ja se nekad pitam da li moja pa i generacija starija od mene ima kolektivni gubitak sjećanja,pa ja još ko klinac od deset godina 1986 sam kužio da dolaze loša vremena,sukobi na Kosovu i propagande da su Hrvati ustaše po srbijanskim Tv počela je puno prije prvog ispaljenih metka.

Avatar CUBE
CUBE
17:13 09.06.2024.

U rujnu 91nisi znao šta se u HR zbiva a ja se početkom ljeta 91 prijavio u ZNG čiji sam postao član samo 2 mj kasnije ( studeni 91 ) vremena kad ti nisi znao "šta se dešava" 🙄

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije