MLADI HRVAT ODUŠEVLJAVA

Htjeli su ga Barcelona i City, ali onda je stigla ponuda - Dinama!

Rovinj: GNK Dinamo u sklopu priprema odigrao prijateljsku utakmicu s NK Olimpija
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/2
19.01.2022.
u 12:10

Mladi Šibenčanin bio je blizu Barcelone, a onda su se u sve umiješali korona i Dinamo. Upisao je 16 nastupa za Dinamo, pet puta je bio u prvih 11, samo u Kupu je odigrao cijelu utakmicu

Tko zna kako bi sve završilo i gdje bi danas bio Marko Bulat da nije bilo pandemije koronavirusa. Naime, prije ‘divljanja’ virusa mladi je kapetan Šibenika bio blizu velikog transfera. Prvo se za njega zanimao Manchester City, ali iz tog engleskog velikana morao bi na posudbu u neki od belgijskih klubova. Kad je to čula Barcelona, ozbiljno se zainteresirala i posao je već bio blizu kraja.

Mamić ga je uvjerio

Marko i njegov otac Josip već su se spremali na put u Kataloniju, a onda je zbog korone sve stalo. Barcelona se polako počela hladiti, a onda je s ponudom uletio Dinamo. Zamislite, Barcelona se povukla jer nije željela platiti veliki novac koji je bio spreman dati Dinamo. I na kraju je Marko, zajedno s ocem, bivšim igračem Šibenika, Hajduka, Zagreba... saslušao što mu nude u Dinamu. Šibenik nije dvojio, više od dva milijuna eura odštete za klub sa Šubićevca bio je financijski spas.

A tadašnji sportski direktor i trener Dinama Zoran Mamić uvjerio je obitelj Bulat da će Marko biti projekt kluba, da će ga plavi čuvati i razvijati. Isprva su ga ostavili još jednu polusezonu u Šibeniku, a onda je od prošlog ljeta postao stanovnik Maksimira.

U Šibeniku je zaigrao kao najmlađi u prvoj momčadi, a onda ostvario sjajan transfer u Dinamu, rekordan kad je o Šibeniku riječ. Zanimljivo, kad je u došao u prvu momčad, još u drugoj ligi kod Krunoslava Rendulića, i sam će priznati, nisu baš imali sjajan odnos. No onda su sjeli, razgovarali i ubrzo im je odnos postao sjajan, a i Markova obitelj potrudila se da se on ‘spusti na zemlju’.

Put Marka Bulata sličan je onom Arijana Ademija, i on je bio najmlađi kapetan Šibenika, i on je iz svog rodnog grada došao u Dinamo i na sreću navijača plavih, Ademi i dalje vodi plavu momčad. Bilo bi sjajno kad bi Bulat i u tome naslijedio Ademija.

17.01.2022., Rovinj - Trening nogometasa Dinama na pripremama uoci nastavka prvenstva. Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

U Šibeniku je upisao 98 utakmica, a od prošlog ljeta dosad odigrao je 16 utakmica za Dinamo. Nije puno, ali to i ne čudi jer ovom 20-godišnjaku u Maksimiru je prepreka velika konkurencija. Kad je potpisao za plave, istaknuo je da ne želi ni na kakve posudbe, da se želi dokazati u Dinamu. U tih 16 nastupa u plavom dresu nijednom nije odigrao cijelu utakmicu, a u njih pet bio je u početnoj postavi. No vjerujemo da će ubrzo dobiti više prilika.

Sad u Rovinju odrađuje druge pripreme s plavima, prve su očito bile privikavanje na novu sredinu, na drukčiji način rada, na nove suigrače i nove zahtjeve. Ali i na novu situaciju; u Šibeniku je bio glavni igrač, a u Dinamo je krenuo kao jedan od mnogih, jedan od onih koji u veznom redu ispred sebe imaju Ademija, Mišića, Ivanušeca, Gojaka, bili su tu i Majer i Jakić, s njim se bori i mladi Martin Baturina.

Odličan protiv Kopra

No na ovim pripremama Marko izgleda sve bolje. U utakmici s Koprom bio je u početnih jedanaest i svojih 45 minuta iskoristio je na pravi način. Nakon proigravanja Ivanušeca neobranjivo je opalio za vodstvo Dinama protiv drugoplasirane momčadi slovenskog prvenstva. Potom je sjajno ubacio i pronašao Komenana Andrića za novo vodstvo plavih. Dečko zna igrati, ima dobar udarac, odlične ubačaje i ne treba čuditi bude li sve više igrao.

Novu priliku za dokazivanje imat će zacijelo već danas. Od 14.30 sati Dinamo u Rovinju igra protiv još jednog slovenskog kluba, nakon pobjeda nad Olimpijom (2:0) i Koprom (4:2) na redu su Domžale. Bit će to i posljednja utakmica plavih na rovinjskim pripremama. U subotu se vraćaju u Zagreb, a onda će im zadnji pripremni test biti u nedjelju protiv austrijskog Sturma u Zagrebu. I nakon toga bi trebali biti spremni za prvi okršaj u nastavku sezone za jako važan susret s Rijekom 30. siječnja.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije