OSAM RAZLIKE Zadrani slavili u prvom kolu skupine A Eurokupa protiv grčkog Maroussia

I Garnett na klupi za ozlijeđene

26.11.2008.
u 15:37

Maroussi uopće nije bezazlen. Štoviše, Zadar je Grke u prvom kolu Eurokupa uistinu teško pobijedio. Do osam razlike, odnosno pobjede 87:79, došao je u posljednjem trenutku, četvrtom tricom preksinoć najboljeg igrača Marlona Garnetta.

Garnett i Perić najbolji
Upravo je ovaj Amerikanac protiv Grka bio najbolji zadarski igrač, no dok je Maroussi prijetio odnošenjem bodova, najjače se postavio Hrvoje Perić, a potom i Deyan Ivanov te Todor Gečevski.

Pobjeda nad opasnim Grcima, koji su pokazali da su također ozbiljni kandidati za drugi krug, Zadranima je još važnija uzme li se u obzir da je izborena bez Malika Dixona, najboljeg igrača u posljednje vrijeme, ali i Damira Rančića, junaka pobjede protiv Cibone u Zagrebu. Njima će se na sljedećoj utakmici protiv beogradskog FMP-a na "klupi za ozlijeđene" pridružiti Marlon Garnett, junak preksinoćnje pobjede nad Grcima.

– Marlon je ozlijedio preponu, no ostao je do kraja jer je pogodio tricu – rekao je Aleksandar Petrović koji je stanje s ozljedama u zadarskoj momčadi upotrijebio i kao argument za raspravu sa zadarskim novinarima.

Aco se požalio da nema od lokalnih novinara podršku i razmijevanje te da mu nije jasno kako se utakmica protiv Grka mogla smatrati presudnom s obzirom na sve ozljede.

Juby je izvan forme
No, na sreću, Zadar je pobijedio, a iako se pobjedi ne gleda u zube, pred Acom ostaje zadatak "vratiti u život" one koji su lani bili najbolji, ili su dovedeni da to postanu. Pri tom je ponajprije riječ o Jubyju Johnsonu koji nikako da se nakon ozljede i povratka u Zadar vrati u prepoznatljivu formu. Također, tu je i Tome Ružić, jedan od dvojice "fetivih" Zadrana na koje Aco stalno računa, a koji još nisu onoliko agresivni u obrani koliko se od njih očekuje.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije