Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 127
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bidenov blagoslov

Ide po nove rekorde: Novak Đoković moći će nastupati na US Openu

Beograd: Novak Đoković prošao u polufinale Serbia Opena svladavši Miomira Kecmanovića 6:1, 6:3
Foto: A.K.
1/3
02.05.2023.
u 08:31

Američka administracija najavila je da 11. svibnja ukida posljednju mjeru koja je najboljem tenisaču svijeta priječi put do New Yorka i nastupa na ovogodišnjem US Openu u kolovozu

Novak Đoković će ove godine moći nastupati na US Openu. Prošlogodišnji je propustio zbog mjera zaštite protiv koronavirusa kojima je strancima ograničen ulazak u SAD. Iz američke administracije došla je vijest da se 11. svibnja ukida mjera obaveznog cijepljenja za strance koji u SAD ulaz kopnenim ili morskim putem, zbog čega je nastup najboljeg tenisača svijeta, koji nije cijepljen, bio upitan.

Ova je mjera Centra za kontrolu i prevenciju bolesti (CDC) bila jedina prepreka Đokovićevu nastupu na posljednjem ovosezonskom Grand Slam turniru. Još je prošle godine ukinuta obaveza predočenja negativnog testa za strane putnike u zračnom prometu, a Kongres je u veljači izglasao i ukidanje obaveze cijepljenja za tu kategoriju putnika.

Do sada je u karijeri osvojio 22 Grand Slama, od toga tri puta US Open u 2011., 2015. i 2018. godini, a od 28. kolovoza pokušat će oboriti rekord koji drži zajedno s Rafaelom Nadalom i doći do svoje četvrte pobjede. 

 

 

Komentara 2

Avatar CHOW
CHOW
09:34 02.05.2023.

Kako je krenuo rat u Ukrajini, tako prestala corona, ne znam je isto i u USA?

PR
prajdali100
09:29 02.05.2023.

Neka svi igraju i neka pobjedi najbolji.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije