Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 7
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Magdeburg izbacio Kielce

Igor Karačić na koljenima tijekom drame, nije mogao vjerovati što su suci presudili

Zagreb: Posljednji trening hrvatske rukometne reprezentacije uoči odlaska na kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u Parizu 2024.
Goran Stanzl/PIXSELL
Autori: Vecernji.hr, Hina
02.05.2024.
u 12:02

U prvom poluvremenu Poljaci su vodili i s tri pogotka, u izjednačenom drugom poluvremenu domaći su poveli u završnici 23-21 no minutu prije kraja sedmerac za Kielce izborio je Igor Karačić. Nijemci su bili uspješniji u raspucavanju sedmeraca.

Rukometaši Aalborga i Magdeburga prvi su sudionici završnog turnira Lige prvaka nakon što je Aalborg eliminirao Veszprem, a Magdeburg nakon sedmeraca Kielce. Aalborg, koji je prvi susret u gostima izgubio s 31-32, doma je dobio s 33-28 i prošao. Mads Hoxer bio je najbolji strijelac Aalborga i utakmice s devet golova, Mikita Vailupau najuspješniji kod Veszprema sa šest.

Vrlo uzbudljivo bilo je u Magdeburgu gdje su domaći lovili gol zaostatka iz prve utakmice (26-27) i uhvatili ga. U prvom poluvremenu Poljaci su vodili i s tri pogotka, u izjednačenom drugom poluvremenu domaći su poveli u završnici 23-21 no minutu prije kraja sedmerac za Kielce izborio je Igor Karačić. Nijemci su bili uspješniji u raspucavanju sedmeraca.

Kontroverzna sudačka odluka na kraju utakmice dodatno je začinila dramatični susret. U napadu za polufinale, Kielce je imao posjed lopte koja je završila u rukama Daniela Dujšebajeva. No, Dujšebajev je bio pod prekršajem kada je loptu prebacio na crtu. Lucas Tournat nije uspio doći do nje, ali Artsem Karaljok jest i nalazio se u povoljnoj poziciji za zicer. Ipak, švedski suci su u tom ključnom trenutku dosudili prekršaj nad Dujšebajevom.

Rukometaši Kielcea nisu mogli prihvatiti tu odluku, a među najglasnijima u protestima bio je Igor Karačić, koji je klečao pred sucima. Nevjerica je zavladala i trenerom Kielcea, Talantom Dujšebajevom, koji je utrčao na teren držeći se za glavu.

Omar Ingi Magnusson zabio je šest golova, a vratar Sergey Hernandez Ferrer 15 obrana kod Nijemaca, dok je Karačić zabio tri gola za Poljake.

U četvrtak Kiel će ugostiti Montpellier (prvi susret 30-39),a  Barcelona momčad PSG-a (30-22).

Završni turnir održat će se 8. i 9. lipnja u Kölnu.

 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije