ISPALI U KUPU

Igor Tudor nakon debakla: Ovo je teško objasniti, jako smo razočarani

FRA, Ligue 1, Clermont Foot vs Olympique Marseille
Foto: EXPA/ Pressesports/ Franck Faugere
1/4
02.03.2023.
u 07:32

- Mislim da moji igrači nisu podcijenili protivnika. Sve što je moglo pošlo je po krivu. Oni su se branili zubima i noktima, dali sve od sebe i uspjeli. Jasno je da ste bili loši ako ispadnete od drugoligaša. Razočarani smo, vjerovali smo da ćemo proći.

Nogometaši drugoligaša Annecyja priredili su veliko iznenađenje nakon što su u četvrtfinalu francuskog Kupa na stadionu Velodrome pred 64.000 gledatelja pobijedili Marseille, koji vodi Igor Tudor, sa 7:6 boljim izvođenjem jedanaesteraca. Desetoplasirana momčad "Ligue 2" je bila bliža pobjedi i unutar 90 minuta, no Marseille je izjednačio na 2:2 u šestoj minuti sudačke nadoknade.

Jedanaesterci su loše krenuli za goste, Pau Lopez je obranio prvi udarac Ahmeda Kashija. Uzvratio je Callens obranivši u trećoj seriji udaraca Tavaresa. U nastavku su igrači obje momčadi bili precizni, a odluka je pala u osmoj seriji. Francois Lajugie je doveo Annecy u vodstvo 7:6, a Leonardo Balerdi je promašio gol za veliko slavlje i povijesni uspjeh Annecyja.

Zanimljivo, Annecy je u osmini finala protiv FC Parisa, te u 16-ini finala protiv Belforta slavio nakon izvođenja kaznenih udaraca.

Nakon što je u osmini finala izbacio moćni PSG, Marseille je bio jedan od glavnih kandidata za osvajanje Kupa kojeg na Velodromeu čekaju od 1989. godine. Kada ih je "pomazio" ždrijeb spojivši ih u četvrtfinalu s Annecyjem i to na domaćem terenu, očekivala se lagana pobjeda Tudorove momčadi.

- Ovo je veliko razočaranje, jako smo tužni. Teško je sada ovo objasniti - rekao je Tudor i dodao:

- Mislim da moji igrači nisu podcijenili protivnika. Sve što je moglo pošlo je po krivu. Oni su se branili zubima i noktima, dali sve od sebe i uspjeli. Jasno je da ste bili loši ako ispadnete od drugoligaša. Razočarani smo, vjerovali smo da ćemo proći.

>> Kohorta igračima Osijeka poručila: 'Skidajte dresove'

Ključne riječi

Komentara 1

AR
Archangel711
08:23 02.03.2023.

Da se počne novčano kažnjavat igrače za neuspjehe stvari bi se pomaknule

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije