HAJ - ZAD 1:0

Iluridze zabio prvi gol za Hajduk i srušio Zadar

Hajduk Zadar (1)
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
1/8
21.09.2013.
u 20:51

Ovom je pobjedom Hajduk barem privremeno zasjeo na prvo mjesto ljestvice. Ima 22 boda, dva više od Dinama koji u nedjelju igra s Osijekom.

Hajduk je na vrhu tablice barem jedan dan, ima utakmicu više od Dinama i Rijeke, to je jedino važno za Igora Tudora nakon blijede pobjede nad Zadrom od 1:0. Sve drugo bilo je za zaborav, ostat će zapisano da je Gruzijac Giorgi Iluridze postigao prvijenac u dresu Hajduka, zatresao je mrežu u 9. minuti. Opet je pokazao da će biti pravo pojačanje za Splićane, ali to je bilo sve.

Imao je Hajduk nekoliko poluprigoda, sve je to bilo bez konkretnosti, a u drugom dijelu Tudorova momčad spšavala je živu glavu. Josip Tadić, nekada nazvan kao nasljednik Davora Šukera, izludio je stoperski dvojac bijelih, našao se u dvije iznimne prigode, ali junak Hajdukovog trijumfa bio je vratar Lovre Kalinić, koji je imao nekoliko iznimnih obrana. Hajduk je iznimno slab, Zadrov trener Ferdo Milin osjetio je krvi i zadnjih pola sata zaigrao s tri napadača. Ali, do boda nije došao.

 - Zadovoljan sam unatoč porazu, napravili smo dosta problema Hajduku. Ovo je Zadar kakvog želim, nogomet kakav tražim. Žalim za pobjedom bez obzira što sam dijete Hajduka. Išao sam na kraju s tri špice, ali eto ostali smo bez bodova - kazao je Milin.

 Bilo je puno mikrofona u Poljudu, Milin je kazao da se osjeća kao da priča o “lex Perkoviću”. Stiglo mu je i pitanje želi li jednog dana klupu Hajduka. Nije se mladi trener dao navući.

 - Hajduk ima najperspektivnijeg trenera u Hrvatskoj, treba mu dati prigodu, neka nastavi odgajati ovu mladost. A želja? Želja mi je biti i trener Manchester Uniteda - nasmijao se Milin.

 Poželio je sebi prolaz u kupu protiv Segeste, a onda u Stanove stiže Dinamo. Ovakav Zadar mogao bi zagorčati život i Branku Ivankoviću.

 - Možemo mi i protiv Dinama, uvjet je da nam bude pun stadion, da nas navijači bodre ovako kako Torcida navija za Hajduk - rekao je Milin.

 Tudor se tijekom utakmice nervirao, nabijao boce s vodom...

 - Lijep je osjećaj biti vodeći na tablici. Nije ovo bila naša najbolja utakmica. Nismo prelomili s drugim golom, neizvjesnost je bila. Žalostan sam i tužan, problem realizacije je vezan s terenom, ali već sam se na to naviknuo. Ovakva utakmica je velika škola, to sam igračima rekao u svlačionici, ovakve utakmice se često gube. Važno je pobijediti kad ne igraš dobro - iznio je Tudor svoje mišljenje.

 Nisu mu baš dobro sjele konstatacije da je Zadar imao tri iznimne prigode.

 - Tri? Morat ću pogledati snimku - govorio je Tudor.

 

>> Slaven Belupo smijenio Ivana Katalinića!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije